Daca spun “simplu, rapid, bun, fara carne” inevitabil ma gandesc la ciuperci. Pentru tocanita aceasta fac o exceptie: pot sa o mananc 2 zile la rand cu aceeasi pofta…
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii generoase)
800 g ciuperci champignon
2 cepe medii
400 ml smantana pentru gatit
15 g faina
2 catei de usturoi
4 linguri ulei
30 g unt
sare
piper
1/2 lingurita oregano
1/2 legatura patrunjel verde
PREPARARE:
Ciupercile curatate au fost taiate felii. Daca spalati ciupercile le lasati cateva ore sa se usuce.
Am pus untul si uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Am adaugat cateii de usturoi taiati pe jumatate si i-am calit pana au devenit aurii, apoi i-am scos din tigaie. In acest ulei aromat voi sota ciupercile, impreuna cu ceapa tocata cat mai fin.
Cand apa lasata de acestea aproape s-a evaporat am adaugat putin oregano uscat (merge si cimbru), sare, piper si parte din verdeata tocata (in functie de gusturi) si am amestecat pentru a se omogeniza.
Am adaugat smantana amestecata in prealabil cu faina si am lasat sa fiarba inca 3-4 minute sau pana da semne ca sosul se ingroasa.
Am luat de foc, am presarat restul de verdeta si am mancat cu mamaliga calda.
Pofta buna!
Ne place foarte mult Tocanita de ciuperci, bineinteles alaturi de mamaliguta! Big Like!! Prezentarea superba! Pupicei!
Multumesc Adela. Te pup
Saptamana aceasta am sa fac si eu , am o multime de ciuperci !!! 😉
Multumesc Adina… si eu mi-am cumparat multe ciuperci.
Mie nu-mi plac ciupercile, dar le fac pentru sotul meu care le adora, si tocanita asta cred ca l-ar cuceri for eternity, mai ales ca e si cu mamaliguta! 😉
Noi suntem cu totii fani ciuperci…
Ador tocanita de ciuperci , foarte buna !
Multumesc Dorina.
Ce-mi mai place si mie… Uite ca stiu ce fac maine!!
Pupici
Multumesc Simona. Te pup
Imi plac ciupercile foarte mult,asa ca este pe gustul meu.Pup!
Mihaela, o sa mai fac cateva retete curand!
O tocanita gustoasa!
Multumesc Rocsana
Gatesc chiar acuma, nu am malai in casa, dar am o franzela proaspata si am sa o bag un picutz la cupto sa fie crocanta..
Nadina, merge si cu paine, chiar si proaspata.
Vreau sa-ti spun cit de mult imi plac retetele tale ! Mi-ai readus aminte de mincarea de acasa si de abea astept sa le gatesc ! Multumesc mult 🙂 .
Multumesc Rodica!
Ciupercile sunt preferatele mele…tocanita e foaaarte buna!..cu mamaliguta hehe
Am mancat 4 zile la rand si zau ca nu m-am saturat !!!!
🙂 ))
imi plac la nebunie ciupercile
sunt f bune
Foarte buna reteta! Chiar acuma am facut-o, are gust extraordinar si avia aatept sa o manamc cu mamaliga😊😊😊
Super buna
multumesc!
Buna ziua! Cu pleurotus ar merge tocăniță?
Multumesc
Sigur, merge si cu acest tip de ciuperci.
Super!!!
Doar ca in loc de ceva am pus altceva.
Am pus iehnibar in loc de oregano xP
ma bucur ca ti-a placut!