Supa crema de praz cu cartofi

9 iulie 2012Diva in Bucatarie

Supa crema de praz cu cartofi. Din categoria supelor creme rapide, gustoase, usor de preparat si cu ingrediente ieftine, aceasta supa incanta orice mofturos.

Din categoria supelor creme rapide, gustoase, usor de preparat si cu ingrediente ieftine, aceasta supa incanta orice mofturos.

INGREDIENTE:

50 ml ulei de floarea soarelui
1 ceapa medie tocata marunt
1 catel de usturoi
500 g cartofi taiati in cuburi mici spre medii
2 fire de praz (150 g) – folosim doar partea alba taiata in felii subţiri
1 l supa legume
100 ml smantana pentru gatit (smantana vegetala pentru vegetarieni)
patrunjel verde pentru servit
crutoane pentru servit

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, apoi adaugam prazul taiat rondele, cuburile de cartofi, catelul de usturoi si lasam tigaia pe foc, amestecand destul de des, pana se inmoaie prazul.

Turnam cartofii si ceapa din tigaie peste supa de legume calda spre fierbinte si lasam sa fiarba pana cartofii devin moi (in jur de 15 minute).

In acest moment luam supa de foc, o lasam cam 10 minute sa se raceasca, apoi o pasam. Adaugam smantana, sare, piper.

O servim calda, cu putin patrunjel verde si crutoane de paine.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *