Supa crema de dovlecei cu spanac

2 iulie 2012Diva in Bucatarie

Supa crema de dovlecei cu spanac. In aceasta perioada calduroasa recurgem la supe care se fac rapid si ne dau vitamine.

In aceasta perioada calduroasa recurgem la supe care se fac rapid si ne dau vitamine.
Se prepara atat de rapid incat o sa tot vreti sa faceti astfel de supe delicioase.

INGREDIENTE:

400 g dovlecei
300 g spanac (dupa ce a fost curatat, spalat si oparit)/ congelat
1 ceapa medie
2 catei usturoi – mai mici
1 l supa de legume
1 cutie crema Almette de smantana
2 linguri ulei
cateva frunze de menta – 4-5 frunzulite, doar pentru aroma fina
sare
piper

PREPARARE:

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt.
Adaugam dovleceii spalati si curatati de coaja, taiati felii sau cuburi. Perpelim pe foc in jur de 1 minut, apoi adaugam la calit si spanacul oparit si tocat.

Adaugam supa si fierbem totul in jur de 15 minute. Luam de pe foc si pasam cu un mixer vertical impreuna cu crema de branza si frunzele de menta.
Asezonam cu sare si piper in functie de gust si servim supa calda, insotita de crutoane de paine.

Simplu, rapid si delicios!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce faina este! Supa crema de dovleac e preferata mea, iar daca e si cu spanac trebuie sa fie incredibil de buna! Faina idee, o pun si eu in practica indata! Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *