Cheesecake cu zmeura

29 iunie 2012Diva in Bucatarie

Cheesecake cu zmeura.

Atat de simplu de preparat si atat de delicios, acest tort, o sa va cucereasca. Cu un astfel de tort delicat si senzual ne putem rasfata cat este zmeura prin piata, sau o culegem din tufele crescute in curte, dar o putem face si cu zmeura din congelator pe timpul iernii.

INGREDIENTE:

Pentru baza:
200 g biscuiti digestivi
90 g unt + 2 linguri unt pentru uns tava
Pentru crema:
300 g zmeura
150 g zahar brun
1 lingura suc lamaie
500 ml frisca
1 lingura zahar pudra
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
6 foi gelatina

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim baza amestecand biscuitii macinti cu untul topit. Ii punem intr-o forma de tort cu peretii detasabili, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Pentru a se lipi hartia frumos de pereti si de fundul tavii, ungem tava cu putin unt inainte sa punem hartia. Presam biscuitii o o lingura sau cu mana si dam tava la rece pana pregatim crema.

Batem smantana pentru frisca cu 1 lingura zahar pudra pana se ingroasa, apoi mixam in alt vas crema mascarpone cu zahar pudra pana se topeste. Inmuiem praful de gelatina in 100 ml apa rece si punem la fiert zmeura cu zahar brun si 50 ml apa.

Amestecam cat putem de des si apasam fructele pentru a scoate sucul din ele. Dupa ce au fiert cateva minute, le introducem in mixerul vertical si le pasam, apoi le strecuram. Siropul care rezulta il punem iar la fiert.

Luam de pe foc, adaugam gelatina cand s-a racit putin, amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca, apoi incorporam frisca batuta, mascarpone si siropul de zmeura, amestecand pana se omogenizeaza compozitia.

Pastram din siropul cu gelatina putin pentru decor. Turnam compozitia peste blatul de biscuiti, apoi decoram cu siropul pastrat. Putem doar sa il turnam deasupra, si obtinem un topping frumos colorat in rosu.

Lasam cheesecake-ul peste noapte la frigider, apoi putem servi.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Toata familia urmareste acest site! Felicitari pentru tot ce ati realizat, mi se pare de departe cel mai bun si mai aproape de sufletul meu! Ne facem meniul aproape zilnic inspirat de ce gasim aici, iar acest tort ne-a cucerit pe toti. Acum primesc laude de la familie, rude, vecini, pentru ca ma inspir inclusiv in decorul si aranjamentul in farfurie. Vreau sa va spun ca am o varsta respectabila si aveam pretentia ca eu gatesc cel mai bine, dar fiica mea a inceput ca ar vrea sa ii fac o clatita cu ricotta si zmeura, apoi supa de rosii, sotul a vrut varza calita si uite asa am ajuns sa incerc multe, multe alte retete minunate!

  2. Incredibil de bine arata…salivez acum pe tastatura, ce culoare frumoasa, ce felie frumoasa…sa mai zic??? Ma gandesc ca poate te induri de mine si-mi trimiti o felie, doua chiar 🙂 Pupici

      1. Multumesc! Eu vreau sa l fac pe 16 iunie, e ziua unei prietene. Nu stiu daca reusesti sa refaci pana atunci, poate iti amintesti exact cantitatile de gelatina pt fiecare procedura, please! Vreau sa i fac o surpriza, ii plac dulciurile cu fructe de padure

  3. arata nemaipomenit!
    eu nu am gasit foi de gelatina… 🙁 ce fel de gelatina pot pune in loc si cat?
    a, si inca ceva: ce fel de biscuiti digestivi ai folosit?
    Multumesc!

    1. Poti pune 1 plic de gelatina praf. Biscuitii pe care ii iau sunt mari, nu stiu cum se numesc, dar daca te ajuta cu ceva au ambalajul rosu si costa in jur de 6 lei (au 400 g).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *