Pilaf cu carne de pui

27 iunie 2012Diva in Bucatarie

Pilaf cu carne de pui. O reteta simpla si gustoasa, mereu la indemana cand sunt in pana de idei pentru meniul zilei.

O reteta simpla si gustoasa, mereu la indemana cand sunt in pana de idei pentru meniul zilei.

INGREDIENTE:

750 g pulpe pui
200 g orez
700 ml supa de pui
1 morcov mediu
1 ardei kapia rosu mic
1 ceapa
2-3 fire cimbrisor
1 frunza dafin
boabe de piper
sare
4-5 linguri ulei pentru prajit
patrunjel verde pentru servit

optional 1 lingurita unt la final

PREPARARE:

Pentru inceput prajim pulpele de pui in uleiul bine incins.

Cand acestea s-au rumenit, le scoatem din tigaie si calim, in acelasi ulei, ceapa, morcovul si ardeiul curatate si tocate cubulete mici. Cand acestea incep sa se inmoaie adaugam orezul si continuam sa le calim aproximativ 1 minut.

Punem pulpele de pui intr-un vas termorezistent, adaugam orezul calit cu legume si acoperim cu supade pui fierbinte. Punem cimbrisorul, frunza de dafin si cateva boabe de piper in vas, il acoperim cu folie de staniol si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 35 minute. Secretul meu sta intr-un cub de unt (cam o lingurita) pe care il pun la final si amestec – dupa ce am scos vasul din cuptor si il las acoperit putin.

Il servim cald cu patrunjel verde presarat peste acesta.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe Instagram daca apasati aici.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de You Tube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Felicitari pt. reteta! Am pregatit-o la pranz si a iesit foarte delicioasa. Gustul este asemanator cu pilaful bunicii. Multumim mult!

  2. L-am incercat ieri si am avut o surpriza din cele mai placute !!! Incredibil de bun ,aspectuos si usor de preparat !!! Multumesc pentru reteta d-na Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *