Prajitura cu cirese si topping crocant

22 iunie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura cu cirese si topping crocant. Pentru inceput pregatim ciresele spalandu-le bine. Le scoatem samburii, lem lasam la scurs, apoi si le tavalim prin faina.

Daca tot suntem in sezonul cireselor, e momentul sa profitam de ele! Va recomand aceasta prajitura, foarte buna, aromata cu marea calitate de a se face usor. Daca i-a iesit prietenei mele, care si-a pus singura stampila cu „dezastrul in bucatarie”, cu siguranta poate sa o faca oricine!

INGREDIENTE:

550 g cirese fara samburi

Pentru topping:
150 g zahar
100 g faina
50 g fulgi de ovaz
1 lingurita scortisoara
2 linguri de unt (cam 50 g) rece

Pentru blat:

80 g unt
200 g zahar
2 oua
200 ml lapte
300 g faina
1 praf de sare
2 lingurite praf de copt

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim ciresele spalandu-le bine. Le scoatem samburii, lem lasam la scurs, apoi si le tavalim prin faina.
Punem ingredientele pentru topping intr-un castron. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat sfaramicios.

Punem aluatul in frigider cat pregatim blatul.
Pentru a realiza blatul mixam untul cu zaharul pana devine spumos, apoi adaugam pe rand cate un ou, lasand mixerul sa isi faca treaba. Incorporam usor si laptele.

La final adaugam faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt in prealabil.

Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu ciresele, iar pe acestea le invelim cu toppingul crocant.

Dam tava in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 10 minute, apoi scadem temperatura la 180°C si coacem inca 60 minute.
In functie de cuptorul fiecaruia (mai ales cele pe gaz), va trebui sa verificam daca toppingul este copt incepand cu 40 de minute din momentul in care trecem la 180°C, apoi din 10 in 10 minute.
Scoatem prajitura din tava ajutandu-ne de foaia de copt si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

Cand s-a racit o putem taia cubulete si servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Aurelia, toti fanii de pe facebook stiu cand apar noile retete. Ma gandesc la un newsletter, poate il fac in vara asta.

      1. multumesc pentru raspuns si astept, oricum eu iti vizitez blogul des, insaaa, nu prea le am cu facebook, adica ce s o mai dupa cires, mie imi place varianta cu newsletter – o vara frumoasa iti doresc –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *