Piept de curcan crocant

18 iunie 2012Diva in Bucatarie

Piept de curcan crocant. O reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru mesele realizate in mare fuga…

O reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru mesele realizate in mare fuga…

INGREDIENTE:

500 g piept de curcan
2 oua
160 g faina
60 g parmezan ras fin
60-65 g unt
sare
piper
cimbru

Pentru servit:
smantana
usturoi

PREPARARE:

Taiem carnea de curcan fasii de marimea unui deget. Le condimentam cu sare, piper si putin cimbru.

Din faina, parmezan ras fin si unt realizam un aluat sfaramicios, ca pentru prajituri. Dam fasiile de carne prin ou batut, apoi le tavalim prin aluatul sfaramicios si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Trebuie sa avem grija sa nu fie un strat gros de aluat, astfel incat sa obtinem startul crocant, iar carnea frageda.
Coacem fasiile de carne in cuptorul preancalzit la 200°C timp de aproximativ 18 minute. Dupa 8-9 minute le vom intoarce, pentru a se rumeni uniform.

Simplu si bun! Le servim cu un sos din smantana si usturoi, in cantitati pe care le alegem in functie de gust.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Dorina nici mie nu imi lipsea puiul din frigider, pana am aflat cat de multi hormoni au puii din comert!

      1. CORECT !!! Nici noi nu mai luam de mult carne de pui decat daca am pofta de pui pe sticla !
        Desi nici de curcan nu sunt 100% convinsa ca nu ar fii injectat !

        1. Sau apelezi la cei care cresc pui pe langa Bucuresti! Noi ne-am apucat sa ne crestem singuri pui si ii hranim doar cu cereale si iarba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *