Placintele cu rubarba si capsune

15 iunie 2012Diva in Bucatarie

Placintele cu rubarba si capsune. Daca nu va place sa lucrati aluaturi cu drojdie, atunci veti iubi acest aluat in care am folosit praf de copt.

Daca nu va place sa lucrati aluaturi cu drojdie, atunci veti iubi acest aluat in care am folosit praf de copt.

Dulci-acrisoare, aceste placintele cu rubarba si capsune dau dependenta. Le-am pregatit 2 zile la rand si as mai fi facut daca nu mi se termina rubarba din gradina…

INGREDIENTE:
(pentru 15 bucati)

Pentru aluat:
400 g de faina
2 lingurite praf de copt
100 g de zahar
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita esenta vanilie
100 g mascarpone
50 ml lapte
50 ml ulei de floarea-soarelui
1 praf de sare

Pentru umplutura:
230 g rubarba
230 g capsuni
130 g zahar
1/2 lingurita scortisoara
10 g faina

Pentru topping:
1 ou
zahar pudra
1 praf scortisoara

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim umplutura. Spalam tulpinile de rubarba si capsunele (curate de codite) apoi le punem la uscat. Taiem rubarba in cuburi de maxim 2 cm, le punem intr-o oala impreuna cu zaharul, scoartisoara si capsunile la foc mic pentru inceput, amestecand astfel incat zaharul sa ajunga pe toate fructele. Capsunele si rubarba vor lasa un suc in care se va topi zaharul.

Crestem focul, amestecam continuu dar usor, pana sosul fructelor se leaga ca la gem (in jur de 10 minute dureaza operatiunea). Luam de pe foc si presaram faina, amestecam pana se omogenizeaza si lasam se raceasca.

Pentru a pregati aluatul amestecam faina cu sare, praf de copt, zahar si zahar vanilat. Adaugam mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam pe rand laptele si uleiul si amestecam de fiecare data.

Framantam putin aluatul in maini. Este putin uleios, dar nu ne facem probleme, asa trebuie sa fie. Intindem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina, intr-un stat de 0.5 mm grosime. Cu o cana taiem cerculete de aluat, in numar par. Punem cate o lingurita pe jumatate din cerculete de aluat si le acoperim cu cealalta jumatate.

Cu o furculita presam marginile astfel incat sa nu ne iasa umplutura. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem timp de 15 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Simplu si absolut delicios!!!

Aluatul il facem repede, la cuptor stau putin… cum ar putea sa nu iti placa sa tot faci ceva bun?

Va las sa va convingeti cat sunt de delicioase!!!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata pur si simplu minunat! Iar combinatia de rabarbura si capsuni e delicioasa! Si eu am primit ieri de acasa de la ai mei rabarbura si am in plan pe weekend o placinta! pup

  2. Arata super bine! Este rubarba la reducere La Ldl!!! Maine dau fuguta pe acolo! :))) pupici, si un weekend minunat!

  3. Combinatia capsuni-rubarba este „de senzatie” si gazduite in acel aluat, cele doua arome creaza un desert special !

  4. Spre rusinea mea nu am mancat si nici nu am „confectionat” pana acuma ceva cu rubarba.Dar uite ca servesc de la tine ca tare mult imi mai plac cum arata placintelele tale.
    Pup cu drag!

    1. Maria te cred… Mama mea nici nu auzise de rubarba pana sa manance o prajitura la soacra mea.
      Pup si eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *