Prajitura aperitiv cu branza si ardei

14 iunie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura aperitiv cu branza si ardei. Turnam aluatul intr-o tava de cuptor, in care am pus hartie de copt. Vom coace blatul timp de 35- 45 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
Avem nevoie de 2 blaturi, asa ca inmultim fiecare ingredient cu 2:
200 g unt
350 g lapte
4 oua
200 g faina
1 praf de sare

Pentru umplutura:
250 crema de branza Philadelphia
200 g mozzarella rasa
200 g smantana
50 ml lapte
5 foi de gelatina
1 ardei verde mediu
1 ardei kapia mediu
1 ardei galben
1/2 legatura patrunjel
sare
piper

Pentru topping:
250 g crema de branza Philadelphia
150 g smantana
50 g telemea
1/2 ardei kapia copt

Pentru decor:
200 g barnza telemea rasa foarte fin
3 linguri smantana

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim blaturile. Topim untul intr-o tigaie mai mare. Din acest moment nu mai lucram pe foc. Luam vasul de pe foc si incorporam pe rand faina, galbenusurile (unul cate unul), laptele caldut si la final albusurile batute spuma tare.

Turnam aluatul intr-o tava de cuptor, in care am pus hartie de copt. Vom coace blatul timp de 35- 45 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cand blatul este copt, il scoatem rasturnadu-l peste un prosop umezit. Dezlipim usor hartia de copt si acoperim cu un alt prosop umed. Reptam operatiunea, pentru a avea in final 2 blaturi.

Cat timp se coace al doilea blat pregatim crema de umplut amestecand branza Philadelphia cu mozzarella rasa, smantana, patrunjelul tocat si ardeii spalati, curatati si tocati in cuburi mici. Asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Punem foile de gelatina la inmuiat timp de 10 minute, apoi le incorporam in laptele fierbinte. Cand incepe sa se raceasca laptele cu gelatina, il incorporam in crema de branza cu ardei. Intindem crema peste primul blat apoi acoperim cu blatul al doilea.

Pentru a realiza toppingul amesteacm toate ingredientele intr-un robot de bucatarie. Intindem crema de branza peste al doilea blat. Mixam si branza cu smantana, punem crema intr-un posh si realizam un grilaj sau decoram cum ne pricem prajitura aperitiv.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. nu inteleg cum ies 2 blaturi vad ca spuneti ca se coace si al doilea blat, se imparte aluatul in doua ? compozitia pentru blat eu o folosesc pentru a face o rulada cu pate

    1. Am scris imediat sub ingrediente: „Avem nevoie de 2 blaturi, asa ca inmultim fiecare ingredient cu 2”. Adica facem de doua ori acest blat…

  2. Buna,

    Imi puteti spune cat rezista acest aperitiv la frigider? Pregatesc pentru prima oara o masa de Craciun cu multi invitati si as dori sa stiu cu cat timp inainte pot sa pregatesc aperitivul si sa isi pastreze gustul bun.Incerc sa ma organizez cu prepararea mancarurilor :). Invitatii vin in vizita inca din Ajun si nu o sa am foarte mult timp la dispozitie. Asta este motivul pentru care mi-as dori sa am si retete care sa poata fi pregatite cu o zi inainte.

    Va multumesc si va felicit pentru blogul minunat!

    1. daca este pregatita cu o zi inainte sa fie servita este bine. Timp de 2 zile isi va pastra gustul si aspectul perfect, apoi incepe blatul sa traga prea mult din crema de branza, dar se poate manca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *