Curcan cu legume in stil asiatic

11 iunie 2012Diva in Bucatarie

Curcan cu legume in stil asiatic. Carnea de curcan spalata si curatata de pielite o taiem fasii subtiri si lungi de aproximativ 3 cm. Spalam si curatam ardeiul si ciupercile, apoi le taiem fasii.

INGREDIENTE:

500 g piept curcan/pui
1 ardei gras rosu
150 g mazare
50 g fasole verde/galbena – subtire
100 g ciuperci champignon – fara codite
1-2 catei usturoi
1 ceapa verde – doar partea verde de la ceapa
200 ml supa de legume
1 lingura amidon
1 lingura sos de soia
1 lingura seminte susan (prajite la cuptor 5-6 minute la 200°C)
4 linguri ulei

PREPARARE:

Carnea de curcan spalata si curatata de pielite o taiem fasii subtiri si lungi de aproximativ 3 cm. Spalam si curatam ardeiul si ciupercile, apoi le taiem fasii.
Calim carnea in uleiul bine incins, la foc mic.

Dupa ce s-a rumenit o scoatem si o pastram intr-un vas care ii pastreaza temperatura, sau intr-un loc cald. In uleiul in care am prajit carnea calim legumele pret de cateva minute, dar sa ramana al-dente. Punem carnea peste legume, adaugam supa in care am dizolvat amidonul, sosul de soia, usturoiul zdrobit si ceapa verde tocata.
Lasam pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana incepe sa se ingroase sosul.

Luam de pe foc, aranjam pe un platou carnea de curcan cu legume si presaram seminte de susan.

Servim imediat, asa ca va doresc pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *