Chiftelute din legume

30 mai 2012Diva in Bucatarie

Chiftelute din legume. Chiftelutele din legume – o reteta delicioasa, simpla, ieftina si foarte usor de pregatit. Este o reteta indragita de cei mici dar si de cei mari in aceeasi masura.

Chiftelutele din legume – o reteta delicioasa, simpla, ieftina si foarte usor de pregatit. Este o reteta indragita de cei mici dar si de cei mari in aceeasi masura.

O puteti pregati cu ingrediente pe care le aveti in general in casa sau le puteti procura rapid din orice supermarket.

Reteta acestor chiftelute din legume mi-o pregatea mama cand eram mica, dar fara ciuperci.

Acum o pregatesc si eu copilului meu, fie in tigaie, fie la cuptor.

Recunosc ca aceste chiftelute din legume mi se pare mult mai gustoase prajite, caci in cuptor lichidul pe care il contin legumele se evapora si devin mai uscate.

Imi place sa folosesc cartofi fierti in coaja pentru consistenta, morcov pentru gustul dulce si culoare, dovlecel pentru imiditate si ciuperci pentru textura.

Am pus in chiftelutele din legume marar proaspat tocat, dar merge si cel uscat sau puteti pune alte verdeturi ce nu au aroma foarte intensa (patrunjel, cimbru, oregano –  busuioc in cantitate mica)

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru chiftelute din legume: 

INGREDIENTE:

800 g cartofi fierti in coaja
2 morcovi fierti (120 g)
2 dovlecei (300 g)
2 catei usturoi
1 ceapa medie
120 g ciuperci champignon
2 oua
1 lingura cu varf faina
1 legatura marar
sare
piper
pesmet
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pentru inceput am pus la fiert cartofii cu coaja, bine spalati in prealabil, in apa rece cu sare.

I-am lasat sa fiarba pana a intrat si iesit foarte usor o furulita din ei, dar nu i-am fiert excesiv, astfel incat sa se crape si sa devina aposi.

I-am curatat de coaja cat au fost inca fierbinti, apoi i-am lasat sa raceasca si i-am dat prin razatoarea mare.

La fel am ras si morcovii, ciupercile si dovleceii.

Am pus toate legumele intr-un bol si le-am amestecat cu ouale batute, usturoiul zdrobit, ceapa tocata fin, faina, mararul tocat marunt,  sare si piper, apoi am modelat chiftelutele.

Le-am tavalit prin pesmet.

Am pus uleiul la incins intr-o tigaie. Cand a inceput sa sfaraie am pus chiftelutele la prajit la foc iute ( ca sa nu absoarba mult ulei) si le-am lasat pana s-au rumenit pe ambele parti.

Le-am scos cu o paleta cu gauri si le-am pus pe un servet de bucatarie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.

Chiftelutele din legume au iesit foarte gustoase, moi si suculente.

Puteti sa le mancati cu salata verde, sos de iaurt cu usturoi sau tzatziki.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata demential 🙂 si mie nu imi plac extraordinar chiftelele, dar ale tale merita incercate. O merge si putin cascaval prin ele?

    1. Multumesc! Andi, cu siguranta poti pune si cascaval ras 100-150 g. Poti sa incerci si chiftelutele de dovlecei cu telemea…

  2. azi le-am incercat si eu. sunt delicioase la cuptor. din pacate am facut doar 1/2 din compozitie si s-au terminat mult prea repede. dar…cu siguranta vor face parte din meniu de acum inainte.

    1. O lingurita de faina de in (seminte de in macinate, se gasesc la magazinul naturist), inmuiate cu 2 linguri de apa fierbinte pt 10 minute, sau o lingura de fulgi de drojdie inactiva (de asemenea, la magazinul naturist) inlocuiesc foarte bine un ou. Am folosit faina de in in post chiar si la prajituri si briose, cu succes. Pentru mai multe oua, se folosesc tot atatea lingurite de faina de in. Succes

  3. Sunt grozave! Eu le fac cu cartofi si morcovi cruzi radu si pun si felină rasa . Iar daca am facut piure de cartofi si a rămas atunci il folosesc la chiftele de legume. ☺

  4. Le-am facut si eu astazi, sunt delicioase! Vom avea destula carne la masa de Craciun, asa ca vor merge grozav la aperitiv chiftelutele de legume. Multumesc pentru reteta! Sarbatori fericite!

  5. Multumesc pentru reteta! Arată grozav de gustoase! Abia aștept sa încerc și eu reteta in special pentru pitici.. la cât mai multe reteta draga “Diva” 🙂

  6. Cum sa dai ciupercile prin răzătoare, ca nu merge ? Poate sa le tocam mărunt, iar dovlecelul ras trebuie stors de zeama multa pe care o lasă, cam așa fac eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *