Bulete de cartofi cu cascaval

25 mai 2012Diva in Bucatarie

Bulete de cartofi cu cascaval. Modelam din compozitia de cartofi bile mici pe carele tavalim apoi prin pesmet.

INGREDIENTE:

500-550 g cartofi fierti in coaja
80 g cascaval
20 g mozzarella
1 lingurita rasa parmezan ras fin
100 g faina
2 oua medii
sare
piper
1 praf boia de ardei dulce/iute
1/2 lingurita praf de copt
3-4 fire de patrunjel
3 linguri pesmet
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Cartofii curatati de coaja ii dam prin razatoarea mare, sau ii sfaram cu o furculita. Adaugam ouale, parmezanul, cascavalul si mozzareala rase, verdeata tocata fin, faina,boia, praful de copt, asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Modelam din compozitia de cartofi bile mici pe carele tavalim apoi prin pesmet.

Le prajim in ulei bine incins pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Le servim ca atare, sau pe post de garnitura.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce frumoase suuuuunt. Mama, ce pofta imi e. Ma gandeam sa fac bulete de cascaval – dar nu stiu de ce doar cu cascaval mi se par un pic seci. Cu cartofiori sunt mult mai gustoase. Frumoase, frumoase! Pup!

  2. Multumesc,mi-_ai dat o idee geniala ! Chiar nu stiam ce garnitura sa mai fac pentru o fripturica. Le voi face si eu,sper sa iasa bune si frumoase ca cele din poza ta. Multumesc mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *