Tort de ciocolata cu mousse de visine

18 mai 2012Diva in Bucatarie

Tort de ciocolata cu mousse de visine. La acest tort vom incepe sa pregatim cremele la inceput, deoarece au nevoie de timp sa se intareasca.

INGREDIENTE:
(pentru un tort de 20 cm)

Pentru blat:
4 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
1/2 plic praf de copt stins cu 1 lingura suc lamaie
1/2 lingurita esenta de vanilie
50 g ciocolata neagra topita la baine marie

Pentru crema de ciocolata:
60 g ciocolata neagra
120 g ciocolata cu lapte
150 g frisca lichida

Pentru mousse de visine:
200 g visine fara samburi din compot
200 ml compot visine
3 linguri zahar
200 ml frisca lichida
8 foi de gelatina

Pentru decor:
100 g ciocolata topita la baine-marie
2 linguri de lapte

PREPARARE:

La acest tort vom incepe sa pregatim cremele la inceput, deoarece au nevoie de timp sa se intareasca.
Pentru a realiza crema de ciocolata punem frisca lichida la baine-marie impreuna cu ciocolata. Lasam pe foc doar pana se topeste ciocolata, amestecand in acest timp continuu in vas.

Amestecam bine, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore pana se intareste.

Punem visinele la fiert in siropul din compot cu zahar. Dupa ce dau in clocot le pasam impreuna cu sucul, apoi le punem iar pe foc. Luam de pe foc si adaugam gelatina care a stat la inmuiat 10 minute. Frisca o incorporam cand se raceste putin, fara sa fie complet inchegat mousse-ul, mixam si lasam sa se intareasca.

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana acesta se topeste. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) peste albusuri si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt, ciocolata topita si faina, amestecand cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina, sau cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C in jur de 40 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt. Scoatem blatul pe un grilaj si il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 3 parti egale pe care le insiropam. Siropul l-am facut din 120 ml apa, 2 plicuri zahar vanilat, puse la fiert pana se topeste zaharul, asteptam sa se raceasca si adaugam 1/4 lingurita de rom.

Punem primul blat intr-o tava cu pereti detasabili. Il acoperim cu moussul de vinise, punem al doilea blat, apoi 1/2 din crema de ciocolata, in final acoperim apoi cu al treilea blat. Punem tortul la rece pentru 4-6 ore, apoi il scoatem din forma, il acoperim si restul de crema si il decarom cu ciocolata topita si aschii de ciocolata.

Putem sa il mai punem la rece pentru o ora inainte de a-l servi.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ceau Cristina, imi place foarte mult combinatia celor doua crema, dar vrea sa te intreb ceva: dupa ce pasam visinele punem inapoi pe foc fara zeama? si frisca batuta o incorporam in compozitia de visine racita?
    Multumesc, pupici!

  2. Am o retinere cand e vb de torturi 🙁 , de aceea nici nu vedeti prea multe pe la mine , insa asa pofta imi faci cu torturile tale ca acum as papa pe nerasuflate o felie!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *