Cupcakes cu spuma de capsune

16 mai 2012Diva in Bucatarie

Cupcakes cu spuma de capsune. Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina amestecata cu fulgii de migdale zdrobiti, amestecand cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia.

INGREDIENTE:
(Pentru 9-10 bucati)

Pentru briose:
2 oua
100 g zahar
80 g faina
2 linguri fulgi de migdale zdrobiti
50 ml ulei
1 lingurita (rasa) praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
1/4 lingurita extract de vanilie
9-10 capsune
1 lingura faina
2 linguri fulgi migdale

Pentru spuma de capsuni:
200 g capsune
2 albusuri
100 g zahar

PREPARARE:

Batem albusurile spuma tare, ca pentru bezele, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana acesta se topeste. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) peste albusuri si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina amestecata cu fulgii de migdale zdrobiti, amestecand cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam aluatul in hartiile de briose, umplandu-le doar putin peste jumatate. Trecem capsunele prin faina, apoi le punem in mijlocul aluatul. Presaram fulgi de migdale pe langa acestea, apoi le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 30 minute.

Le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca. Cat timp de racesc pregatim spuma de capsuni. Punem intr-un posh spuma si decoram briosele.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *