Budinca de clatite cu spanac

15 mai 2012Diva in Bucatarie

Budinca de clatite cu spanac. Pregatim pentru inceput umplutura. Calim o ceapa, apoi adaugam spanacul pentru a le cali impreuna in jur de un minut.

INGREDIENTE:

6 clatite
400 g spanac – congelat
1 ceapa mica – medie
120 ml lapte
1 lingura smantana pentru gatit
100 g telemea
100 g cascaval
25 g unt
1 lingura faina
200 ml lapte
sare
piper
1 praf nuscoara
1 lingura ulei

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput umplutura. Calim o ceapa, apoi adaugam spanacul pentru a le cali impreuna in jur de un minut.

Turnam laptele si smantana si mentinem pe foc pana acestea se evapora. Luam de pe foc, adaugam trei sferturi din cantitatea de branzeturi si amestecam pana se omogenizeaza.

Umplem clatitele cu o cantitate aproximativ egala de spanac cu branza, ruland fiecare clatita in parte.

Pregatim apoi sosul: topim untul, adaugam faina si amestecam bine, mentinand pe foc 20-30 secunde, apoi adaugam laptele cate putin, amestecand continuu. Lasam pe foc pana obtinem o consitenta potrivit de groasa.
Punem intr-un vas termorezistent un rand de trei clatite. Turnam putin sos si presaram branzeturi peste acestea, apoi aranjam restul de clatite peste primul strat. Adaugam restul de sos si ce a mai ramas din branzeturi.

Coacem la 200°C pana se rumenesc clatitetele si se ingroasa sosul.

Servim budinca de clatite atat calda, cat si rece.
Pofta buna!

Aceasta reteta este am facut-o special pentru provocarea lunii mai.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Multumesc Andreea. Si mie imi place spanacul, asa ca am multe retete cu spanac, doar de timp am nevoie sa le prepar pe toate….

    1. Claudia din fericire copilul a redeescoprit spanacul si ii pregatesc des diverse retete, iar preferata lui spanac cu smantana inca nu am postat-o.

  1. Am incercat reteta asta zilele trecute 🙂 foarte bune! iubitul meu a spus ca nu a mancat niciodata clatite atat de bune! PS: am inlocuit telemeaua cu feta si cascavalul simplu cu cel afumat! Merita incercat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *