Flori de salcam in aluat

14 mai 2012Diva in Bucatarie

Flori de salcam in aluat. Aroma si dulceata florilor de salcam au constituit o sursa de inspiratie culinara, reteta pe care Mirela ne-o impartaseste fiind una din cele care i-au incantat copilaria.

Aroma si dulceata florilor de salcam au constituit o sursa de inspiratie culinara, reteta pe care Mirela ne-o impartaseste fiind una din cele care i-au incantat copilaria.

INGREDIENTE:

crengute cu flori de salcam
ulei pentru prajit

Pentru aluat:
100 gr. faina
75 gr smantana
1 ou
1 lingurita rasa de zahar brun
1 plic zahar vanilat
1 praf de bicarbonat stins cu lamaie
optional, coaja rasa de lamaie sau portocala

PREPARARE:

Spalam crengutele cu flori de salcam si le lasam la scurs. Amestecam ingredientele pentru aluat, obtinand unul de consistenta unui chec. Adaugam ulei intr-o tigaie si lasam sa se incinga. Grupam cate 2 crengute cu flori de salcam si le tavalim prin aluat, pana se acopera complet.

Apoi le punme in tigaie, in uleiul incins. Le rumenim pe ambele parti, la foc mic.

Sunt la fel de aromate calde sau reci.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nu am incercat niciodata,dar cred ca sunt bune,arata foarte bine.
    O zi minunata iti doresc!

  2. Florile de salcam sunt aromate chiar consumate simple sau in diverse salate, aluatul insa le confera consistenta si le transforma intr-un desert ravnit in timpul anului, deoarece, dupa cum se stie, sezonul lor este unul scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *