Prajitura cu capsuni

12 mai 2012Diva in Bucatarie

Prajitura cu capsuni. O prajitura simpla cu capsuni este tot ce poate fi mai bun pentru a intampina si sarbatori primavara. Imi place foarte mult prajitura aceasta.

O prajitura simpla cu capsuni este tot ce poate fi mai bun pentru a intampina si sarbatori primavara. Imi place foarte mult prajitura aceasta.

Capsune – termen corect gramatical, capsuni reprezinta planta pe care cresc fructele. Dupa 1992 a fost adoptat de dex si forma de capsuni pentru fructe. Chiar explicam cuiva ca este ca si cand ai spune ca mananci ciresi si nu cirese, dar ma voi obisnui in mod sigur si cu acest lucru, asa ca am inlocuit si eu termenul.

Prajitura cu capsuni este foarte buna si foarte usor de pregatit. Toata lumea o adora. Cred ca toata o lumea o face. Exceptie fac probabil cei care au alergie la acest fruct. Este prajitura perfecta cu care iti poti incepe aventura in bucatarie. Iese sigur si este delicioasa.

Daca vreti sa faceti cea mai simpla si mai buna prajitura dupa reteta de mai jos nu veti regreta. Veti putea folosi acest tip de blat si pentru alte prajituri cu fructe; prajitura cu visine, cu fructe de padure, pandispan cu caise si ciocolata alba – dati o cautare pe blog si veti gasi sau apasati pe link-ul atasat in text. Eu am adaptat acest aluat si l-am transformat si in prajituri marmorate, dar poate fi si o idee de blat de tort.

Nu am paucat sa fac acest tort, dar tot visez la el: 2 prajituri cu capsune si intre ele o crema de vanilie.  Partea cu fructe sa fie spre crema la ambele blaturi. Imbracate apoi in crema de vanilie cu frisca si decorat cu fructe. Cum vi se pare idea mea?

Copilul si sotul considera ca cele mai simple prajituri pot fi cele mai bune.

Prajitura aceasta o pot manca doar ei, atat de mult le place.

INGREDIENTE:

(forma cu diametrul de 22 cm)

4 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
1/2 plic praf de copt – optional
1 lingurita coaja rasa de lamaie/portocala
300-350 g capsune
4 linguri faina pentru tapetare fructe
zahar pudra pentru tapetare prajitura

PREPARARE:

Pentru inceput va las modul de preparare in format video si va invit sa abonati la canalul meu de YouTube.

Iata si explicatiile pas cu pas:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana acesta se topeste. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) peste albusuri si amestecam usor, de jos in sus. Presarati coaja rasa de lamaie/portocala si amestecati.

Adaugam uleiul in 2 transe, apoi incorporam faina (si praful de copt daca obisnuiti sa pregatiti prajituri cu praf de copt), apoi le amestecam cu lingura (tel sau spatula) usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza compozitia complet.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina, sau cu hartie de copt. Partea din fruct ce va lua contact cu aluatul va fi data prin putina faina, astfel incat sa nu ne cada la fundul tavii.

Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 40-45 minute. Putem face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Diva, cind dau print de pe site nu-mi pune tot textul (lipsesc ingredientele). In final m-am descurcat si am printat reteta altfel dar las comentariul pt ca poate fac eu ceva gresit 🙂
    p.s. reteta m-a ispitit mai muuuult decit iti poti imagina! eu care nu sunt fan capsuni dar pozele astea m-au facut sa salivez de m-a luat setea :)) Abia astept s-o incerc!

    1. Multumesc pentru atentionare, o sa verific ce se intampla cu printul…Prajitura este super buna, la noi s-a terminat instant!

  2. Aceasta prajitura a iesit absolut delicioasa. Multumesc de poze si reteta.
    Astept si alte retete deoarece sunt convinsa ca sunt minunate.

  3. Am reusit sa realizez si eu prajitura.A iesit foarte buna dar nu am avut capsuni.Intamplator am avut in casa dulceata de capsuni cu menta.A fost comandata de pe situl http://www.produsedelatara.ro Este o dulceata parfumata si delicioasa cu capsuni de gradina.O recomand pentru prajitura cu capsuni

  4. Şi eu am făcut-o de mai multe ori ,insa am mai taiat şi in aluat capsuni inainte să torn in tava . Este foarte bună . Şi am dat-o mai departe . Mulțumesc pt aşa o reteta usoara şi bună !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *