Spanac cu muschiulet de porc

10 mai 2012Diva in Bucatarie

Spanac cu muschiulet de porc. Pentru cei care vor si putina carne langa spanac, acesta reteta este perfecta:

Pentru cei care vor si putina carne langa spanac, acesta reteta este perfecta:

INGREDIENTE:

1 muschiulet de porc
1 kg spanac
1 ceasca suc de rosii
1 lingura pasta de rosii
1 praf de nucsoara
2 linguri de vin alb
1/2 ceasca apa
2-3 linguri faina
1/4 ceasca supa pui/legume/apa
1 ceapa galbena
1 fir ceapa verde
1 fir usturoi verde

PREPARARE:

Taiem muschiuletul de porc felii, le condimentam cu sare si piper, le pudram cu putina faina, apoi le prajim in ulei bine incins. Stingem cu 2 linguri de vin si o jumatae ceasca de apa. Lasam sa fiarba pana se evapora apa.

Spanacul spalat si curatat de codite il oparim cateva minute in apa cu sare, apoi il scurgem intr-o strecuratoare. Tocam spanacul cat de fin putem.

Punem ceapa tocata marunt la prajit in craticioara in care am prajit carnea, pana incepe sa devina putin aurie, apoi punem la calit si ceapa si usturoiul verzi, tocate marunt.

Dupa ce s-au calit cu toate, adaugam spanacul, sucul de rosii, pasta de rosii, nucsoara, supa de pui si lasam sa fiarba 5-8 minute, la foc mic spre mediu.

Adaugam bucatile de carne, condimentam si lasam sa fiarba inca 10 minute, la foc mic, pana se intrepatrund aromele si scade sosul, fara a deveni insa o mancare uscata, fara pic de sos.

Simplu si bun…

Spanacul este sanatos si bun, asa ca provocarea lunii mai de a gati cu spanac imi face mare placere.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *