Risotto bio cu legume

7 mai 2012Diva in Bucatarie

Risotto bio cu legume. Daca aveti pofta de un risotto bio, atunci acesta este solutia cea mai buna si mai sanatoasa, asa ca nu ezitati sa il incercati.

Daca aveti pofta de un risotto bio, atunci acesta este solutia cea mai buna si mai sanatoasa, asa ca nu ezitati sa il incercati.

INGREDIENTE:

400 g risotto bio cu mazare si linte rosie – cumparat de la BioMania
200 ml vin alb
1-1.2 l apa
1 lingurita de sare
1 ceapa mare
50 g unt
80 g parmezan ras
3 linguri ulei

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt in uleiul bine incins. Punem apoi orezul sa se prajeasca maxim un minut.

Stingem cu vin si lasam sa se evapore alcoolul. Adaugam cate un polonic de apa treptat si amestecam.

Urmatoarea portie de apa o punem dupa ce a fost absorbita prima, si tot asa. Este una din conditiile prepararii unui risotto bun: lichidul se abosoarbe cate putin, complet, dar nu il lasam sa devina uscat. Asezonam cu sare si piper. Toata operatiunea va dura in jur de 30 minute. Daca vi se pare prea tare puteti sa mai fierbeti putin, maxim 5 minute, astfel incat orezul sa fie al dente, nu foarte moale ca cel din pilaf. Oprim focul, adaugam untul si parmezanul ras, amestecam bine pana se topesc si se omogenizeaza compozitia.

Servim cu patrunjel verde tocat ca atare, sau pe post de garnitura, imediat dupa ce il gatim.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *