Bors moldovenesc de pui cu legume

5 mai 2012Diva in Bucatarie

Bors moldovenesc de pui cu legume. Aceasta reteta de bors moldovenesc este execelenta si va satisfice toate gusturile, asa ca trebuie incercata neaparat!

Aceasta reteta de bors moldovenesc este execelenta si va satisfice toate gusturile, asa ca trebuie incercata neaparat!

INGREDIENTE:

500 g carne de pui
1 ceapa
2-3 morcovi
1/2 telina mica
1 gulie mica taiata cubulete
1 dovlecel
cateva buchetele de conopida
2 cartofi
1 legatura leuştean
1 legatura ceapa verde
1 ardei kapia
sare
piper
1-2 linguri ulei de floarea soarelui
500 ml bors – daca este foarte acru
patrunjel verde – pentru servit

PREPARARE:

In primul rand punem carnea la foc, in apa cu putina sare. Cand incepe sa fiarba luam spuma de cate ori este necesar si lasam sa fiarba in continuare la foc mic.
Calim ceapa tocata marunt cu morcovii taiati rondele si ardeiul tocat cubulete intr-o lingura de ulei.

Le punem peste carne impreuna cu telina, gulia si cartofii taiati in cuburi. Dupa 5 minute adaugam buchetele de conopida si dovleceii taiati in cuburi. Continuam sa fierbem acoperind cu un capac.

Cand au fiert legumele si carnea, adaugam borsul fiert in prealabil, frunzele de leustean si mai lasam sa fiarba 2-3 minute.
Servim borsul fierbinte cu ptarunjel sau leustean proaspat tocat.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

      1. Cum Adica Bors Moldovenesc??? Eu imi fac chiar acum dar am bors normal… Sper ca nu difera foarte tare la gust… Altfel o sa imi iasa bors dobrogean :)))

  1. Multumesc pentru reteta. Nu am inteles cand se foloseste ceapa verde si cand cealalta ceapa, deodata? Borsul se da in fiert inainte sa se puna in ciorba? De ce nu se fierbe deodata cu restul ciorbei? (Eu am bors lichid de cumparat, in sticla)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *