fbpx

RETETE RECENTE

LIMONADA CU CAPSUNI

May 4, 2012 | CATEGORIA

Limonada cu capsuni – limonada de casa cu capsuni – o reteta cu care va puteti impresiona prietenii sau musafirii. Limonada rece, cu gust dulce-acrisor, este perfecta pentru a va racori in zilele calduroase de vara.

Limonada este cea mai simpla placere pe care v-o puteti oferi vara.

Pornind de la cele trei ingrediente care sta la baza unei astfel de retete (zahar, apa si lamiae), limonada poate fi imbunatatita cu diverse arome de fructe, verdeturi sau flori.

Reteta este foarte simpla si foarte usoara, dar nu presupune sa amestecati niste capsuni pasate, apa, zahar si suc de lamaie!

Aici v-am aratat cum se face corect limonada – reteta pentru limonada de casa. Apa si zaharul se fierb pana devin un sirop gros. Etapa este esentiala si ar fi pacat sa nu faceti asta. Pierdeti cateva minute, dar obtineti o limonada de casa savuroasa.

Pe blog gasiti si alte retete de limonada: cu coacaze negre, cu ceai verde, cu limette si ghimbir.

Alte bauturi racoritoare de vara pregatite de mine: ice tea de lamaie sau ice tea de piersici. La fel de bune sunt retetele de nectar, ce vor fi diluate, precum un sirop. Gasiti si retete de nectar de capsuni, nectar de caise , nectar de piersici, sirop concentrat de coacaze rosii.

Pentru a obtine cea mai buna limonada cu capsuni folositi capsuni proaspete coapte si parfumate. Lamaile trebuie sa fie proaspete. Cele mai bune sunt cele cu coaja moale. Au mai mult suc.

Puteti inlocui zaharul cu miere de albine.

Puteti pastra limonada cu capsuni in frigider, timp de 1 sau 2 zile. Din cauza fructelor proaspete aceasta bautura nu se va pastra mai mult decat in situatia in care alegeti sa congelati siropul amestecat cu fructele pasate.

Il veti decongela inainte de folosire. In momentul in care se va putea sa pasati compozitia pe jumatate inghetata, puteti pune in pahare siropul gros, turnati apa plata sau minerala si veti obtine o bautura consistenta, foarte placuta din punct de vedere al gustului, dar si foarte rece! Veti avea un fel de granita diluata.

Sper ca veti incerca reteta, asa ca va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru limonada cu capsuni:

INGREDIENTE:

Pentru sirop:

250 ml apa
250 g zahar
1 lingurita coaja rasa de lamaie
150 ml suc de lamaie

Pentru limonada:

sirop de zahar cu lamaie
400 g capsune proaspete, curatate
1-1.5 l apa plata/minerala rece
cuburi de gheata
frunze de menta
3-4 capsune intregi pentru decor

PREPARARE:

Am spalat sub jet de apa, apoi le-am curatat de codite si frunze. In acest timp am pus la fiert apa cu zaharul, la foc mic spre mediu, pana a devenit un sirop mai gros, ce a scazut putin in volum – aveti nevoie de 5 minute de fierbere.

Am luat de pe foc, am adaugat sucul de lamaie si am amestecat, apoi l-am lasat sa se raceasca. Am strecurat pentru a elimina coaja rasa de lamiae.

Intr-un blender am pasat capsunile, apoi le-am turnat in cana cu sirop. Am pus la frigider cana cu capsuni si sirop. Peste 30 de minute am adaugat restul de apa plata/minerala rece, cuburi de gheata, frunze de menta si capsuni pentru decor.

Am pus pentru inceput 1 l de apa. Daca vi se pare prea dulce o mai puteti dilua.

Si, daca va tenteaza varianta de limonada inghetat puteti congela si pasati apoi pana obtineti o textura precum a granite. Puteti pune cuburile de limonada inghetata intr-un litru de apa.

Oricum veti alege sa consumati aceasta limonada eu cred ca veti fericiti cu ceea ce veti obtine.

Sa va fie de folos!

Iata si o poza veche, de la inceputurile blogului cu limonada de capsuni.

 

 

Comentarii

  • Mm ce bine arataa! Ce-as mai bea un pahar, da’ n-am voie fructe :((
    Weekend frumos, Cristina! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Edith, week-end frumos si tie.

  • Iar suntem pe aceeasi lungime de unda 🙂 ,eu fac sirop de soc.
    Super idee limonada cu capsune,un deliciu aromat!Pupici si we placut!

    • diva in bucatarie

      Flory eu nu am vazut inca soc, dar astept cu nerbadare sa apara.

  • roxana

    Mmmm perfecta de pregatit acum!!pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Roxana. Te pup

  • Uau, super racoritoare si apetisanta!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta. Te pup

  • Mmm… ce bine arata… Un pahar vreau si eu!!
    Pupici si weekend placut

    • diva in bucatarie

      Simona, cu drag! Week-end placut si tie.

  • Nu m-am gândit la asa limonadã, ce bine aratã:)

    • diva in bucatarie

      Ramona, este super buna, trebuie sa o incerci!

  • Chiar daca e tarziu , tare as mai bea un pahar !!! Arata fffff bine !!

    • diva in bucatarie

      Multumesc.

  • Dumnezeule. ce bine arataaaaaa
    E superba si culoarea si aroma 😉 ador capsunelele
    te pup scumpa mea! Sa ai o saptamana usoara!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Emily!

  • Wow, super, super, super! Arata asa de bine si cred ca e foarte aromata …. o adoor!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Dana.

  • abia astept capsunele noastre , acum am cumparat dar nu au zeama deloc !

    • diva in bucatarie

      😉

  • ISTRATIE

    Cultul fata de miere- ALBINA – lasa de dorit. se vede de la o posta ca Diva nu a vazut miracolul – fascinatia unei flori – zumzetul unei albine si nici nu l – a citit pe Eistein. Pacat si comentatorii anterioeri nu s – au dus cuvantele printre flori ! Incercati alaturi de fructe, oricare ar fi ele, sa puneti o lingurita de POLEN, MIERE SI APA curgatoare de izvor (plina de energie si minerale).

Leave a Reply to Simona Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *