Pui la gratar cu sos picant bulgaresc

29 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Pui la gratar cu sos picant bulgaresc. Incepe vremea gratarelor, asa ca putem sa iesim din tiparul cu care eram obisnuiti, adaugand un plus de savoare unei fripturi ce poate parea banala.

Incepe vremea gratarelor, asa ca putem sa iesim din tiparul cu care eram obisnuiti, adaugand un plus de savoare unei fripturi ce poate parea banala.

INGREDIENTE

2 pulpe de pui prajite la gratar

Pentru sos:
6 rosii maricele
2 linguri zahar tos
1 lingura otet de vin alb
1 lingurita mustar iute – sa fie mai cu varf
1 ardei kapia (sau ardei gras rosu)
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat

PREPARARE

Cat timp se pregateste jarul pentru friptura pregatim sosul. Oparim rosiile 3 minute, le decojim si le tocam cu un robot sau le dam prin masina de tocat. Tocam si ardeiul foarte fin sau il dam prin masina de tocat si pe acesta.

Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana se omogenizeaza. Il punem la fiert pentru 5 minute, pana incepe sa se ingroase.

In general sosul acesta se serveste rece, din frigider, dar noi il preferam proaspat facut, pe carnea abia prajita la gratar. Daca mergem la picnic, cu siguranta facem sosul inainte sa plecam de acasa si il luam cu noi intr-un borcan, sau sticla.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

      1. De ce mai postați rețeta ”pui la gratar” dacă nu o prezentați partea importanta.Înseamna cu nu stiți să faceți pui la grătar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *