RETETE RECENTE

SALATA VERDE CU FRUNZE DE PAPADIE

aprilie 26, 2012 | CATEGORIA

Intalnim papadia pe marginea drumurilor si pe malul apelor, prin pasuni si fanete, la campie si la deal. De la papadie folosim frunzele, pe care le recoltam in lunile martie si aprilie, cat sunt inca foarte tinere. Papadia are un continut ridicat de vitamine A, B si C. Este foarte cunoscuta si apreciata pentru efectele sale benefice asupra sanatatii ficatului si a bilei. Cu toate acestea este bine sa intrebati un doctor, pentru a fi siguri ca organismul tolereaza aceasta planta.

INGREDIENTE:

1 salata verde mica
1 mana frunze de papadie
castraveti
ridichi
ceapa verde
otet – optional – daca folositi puneti putin
ulei de masline
sare

PREPARARE:

Spalam frunzele de salata si de papadie, sub jet de apa, apoi le taiem si le punem intr-un bol. Curatam ceapa, ridichile, castravetii, apoi le feliem si le adaugam salatei in bol. Asezonam cu sare, stropim cu otet si ulei, in functie de gusturi, apoi amestecam pana se omogenizeaza.

Simplu, bun si mai ales sanatos!

Sa va fie de folos!

Comentarii

  • Delicioasa,aici se consuma destul de mult frunzele de papadie!Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory! Te pup

  • Sanatate curata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana.

  • Mirela Carmen

    Un elixir, multiplu !!! Deci profitati !

    • diva in bucatarie

      Mirela, pana acum cateva zile nici nu aveam idee cat de sanatoasa este!

  • N-am mancat niciodata…

    • diva in bucatarie

      Simona, de curand am auzit si eu de ea…

  • O salata sanatoasa!!!

  • Cand eram copii mancam destul de des salata de papadie. Acum nu prea am mai auzit. Cat ma bucur sa vad reteta pe blogul tau!

    • diva in bucatarie

      Sa stii ca eu nu am auzit de aceasat salata decat acum o sapatamana… Dar dupa ce am citit cat de sanatoasa este o recomand si eu!

  • Nu am mâncat niciodatã….acuma e musai sã caut:)

    • diva in bucatarie

      Ramona, nu esti singura…

  • ador salatele iar frunzele de papadie sunt absolut delicioase 😉
    Pupicei si weekend placut!

    • diva in bucatarie

      Multumesc La fel, draga mea.! Te pup

  • Ce-mi plac salatele astea !!! Sanatate curata !!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina.

  • Felicia Chirila

    delicioasa papadia….mi-am pus 3 ghivece pe balcon, si am frunze proaspete la micul dejun – tartine cu paine de secara,ulei de masline extravirgin,rosii si frunze de papadie….din flori se face un sirop foarte bun

  • nora

    frunzele de papadie se consuma in tot timpul anului si dupa inflorire? pentru ca dupa aceea au un lichid laptos cand le rupi…sau numai primavara pana la inflorire?
    Mersic !

    • diva in bucatarie

      Doar primavara, pana infloreste papadia!

  • nora

    mersic ptr.raspuns….am tinctura de papadie se poate pune indressingul pentru salate ?

    • diva in bucatarie

      Sincer nu stiu! Nu am incercat nicioadata!

  • Claudia

    In Italia frunzele de papadie se consuma eu am MANCAT cu Paine cu prosuta imi era rau pe masina miam luat UN panin si miam revenit vorbesc de acum 10ani

    • Claudia

      Romani nu prea se consuma multe persoane nu stiu cat de benefica este

Dă-i un răspuns lui Mirela Carmen Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *