Cheesecake cu capsune in doua culori

25 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Cheesecake cu capsune in doua culori. Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu untul topit. Ii punem intr-un vas cu peretii detasabili, apasand bine peste acestia.

INGREDIENTE:
(pentru un tort cu diametrul de 20cm)

Pentru blat:
250 g biscuiti
90 g unt

Pentru stratul roz:
200 g capsuni
3 linguri de zahar
120 g crema Philadelphia
4 linguri de zahar
4 foi gelatina
150 ml frisca lichida(smantana pentru frisca)

Pentru stratul alb:
70 g capsuni
50 g ciocolata alba
250 g mascarpone
50 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
50 ml lapte fierbinte
4 foi de gelatina

Pentru decor:
aproximativ 200 g capsune
1 plic gelatina rosie
2 linguri zahar

PREPARARE:

Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu untul topit. Ii punem intr-un vas cu peretii detasabili, apasand bine peste acestia.

Mixam crema de branza cu 4 linguri de zahar, apoi punem foile de gelatina la inmuiat. Capsunele le fierbem cu 3 linguri de zahar, strivindu-le cu furculita in timpul fierberii – eu am folosit un mixer vertical pentru a face pireul de capsune mai repede si mai fin. Cand incepe sa se inchege, ca dulceata, il luam de pe foc si adaugam foile de gelatina, amestecand energic.

Turnam capsunele peste branza, apoi adaugam smantana pentru frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Compozitia o punem peste blatul de biscuiti si o dam la rece pana facem urmatorul strat. Punem foile de gelatina la inmuiat, mixam mascarpone cu zahar, apoi fierbem laptele. Intre timp topim si ciocolata alba la baine-marie. Luam de pe foc laptele, il amestecam cu ciocolata topita, adaugam foile de gelatina, amestecam bine, apoi adaugam frisca lichida, continuand sa amestecam. Incorporam ciocolata cu lapte si frisca in crema de mascarpone, treptat.

Taiem fructele cubulete si le amestecam cu crema de mascarpone.

Turnam si aceasta crema peste crema roz de capsune, apoi dam la rece pentru minim 6 ore.

Pentru a decora tortul nu trebuie decat sa punem fructele apoi sa turnam gelatina rosie, preparata conform instructiunilor de pe pachet.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata tare finut, avand in vedere culorile si este satios, se poate consuma ca mic dejun alaturi de cafea sau lapte.Bun!

  2. Bravo! Tortul asta e magnific! Deja papilele gustative au luat-o razna; Ah, uite inca un lucru care trebuie adaugat pe lista „de facut” pentru mine… E musai!
    Sper sa-mi iasa macar „aproximativ” asa de frumos.
    Asa ca, din cand in cand o sa mai facem si cate-un tort, si-o sa-mi spun „pentru ca merit!”:).
    Cu drag,
    maria

    1. Multumesc mult, Maria. Sunt sigura ca o sa iti iasa frumos, iar copiii vor fi incantati, pentru ca este facut de tine. Te pup

  3. arata senzational, dar am o mare nedumerire ..de ce eu de cate ori folosesc gelatina am problema , nu se intareste crema ? 🙁 nu-mi dau seama unde gresesc…poate ma ajutati . Multumesc anticipat.

    1. Foile de gelatina se folosesc cu ingredientele existente, se dizolva in maxim 50 ml lapte cald sau frisca lichida incalzita (calda spre fierbinte, dar sa nu fie la punctul de fierbere) sau in ce ingrediente sunt indicate in reteta, avand grija sa nu adaugam apa in care le-am inmuiat.
      Gelatina praf o dizolvi in 50-70 ml apa, apoi o topesti la baine-marie, o torni peste crema si o amesteci imediat la viteza mare. Ideea este sa fie cat mai putina apa in gelatina dizolvata.

  4. azi am facut acest cheesecake cu capsuni, e foarte bun, dar eu la toate prajiturile care contin frisca, adaug frisca vegetal, are putin zahar si nu necesita gelatina. va multumesc pentru reteta si mult succes in continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *