Ciorba de salata cu afumatura si omleta

24 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Ciorba de salata cu afumatura si omleta

Ciorba de salata cu afumatura si omleta face parte din meniul familiei noastre la fiecare inceput de primavara. Reteta acestei ciorbe o am de la soacra mea, eu I-am pus ceva mai multa salata, imi place sa am multe ingredinete solide in farfurie.

Este perfecta primavara, dar si imediat dupa sarbatori, cand mancam prea multa carne. Dar, pentru ca salata este prezenta atat in piete, cat si in supermaketuri, tot anul, o putem manca oricand avem pofta sa ne incalzim la pranz cu ea. Vara putem pune mai putina afumatura, o putem lasa doar pentru aroma si apoi o putem elimina, dar fara gustul ei ciorba nu va fi la fel de buna.

Ciorba de salata cu afumatura si omleta pe care v-o propun aici este gustoasa si foarte usor de pregatit. Aceasta este dovada ca poti face preparate gustoase cu ingrediente putine si ieftine, la indemana oricui. Chiar si un incepator in ale bucataritului se va descurca de minune sa o pregateasca si sa ii impresioneze pe cei dragi.

Aveam un prieten care spunea despre ciorba mea ca ar manca-o „dimineata, la pranz si seara”, nu se satura cu o singura portie niciodata. In timp ce eu si sotul meu treceam deja la felul principal, el nu renunta la bolul de ciorba. Dar asta e un semn bun! O sa o pregatesc mereu cand stiu ca va veni in vizita.
Am vazut ca unii ii spun „supa de salata verde”, dar fiind acrita cu sucul de la lamaie devine automat ciorba. Putem inlocui sucul de lamaie cu otet, dar mi se pare mai sanatoasa si mai gustoasa in varianta mea. Acum, stiti cum este: dupa gust. Pregatiti ciorba de salata verde cu afumatura si omleta si alegeti varianta de acrire care va place mai mult.

La sfarsitul postarii veti gasi si un video. Dat pe repede-inainte, ca sa prindeti ideea.

Ingrediente ciorba de salata cu afumatura si omleta:
(pentru 6 persoane)

2 capatani foarte mari de salata

1 ceapa mare

2 linguri cuburi de kaizer (pancetta, sunca sau alt timp de afumatura)

1,8-2 l de supa de legume

1 lingura rasa faina

1 lingurita boia de ardei

400 ml smantana pentru gatit

sucul de la 1 lamaie mare

2 catei de usturoi pisati

patrunjel

3 oua

cateva frunze de leustean

sare

piper

ulei pentru prajit

Mod de preparare ciorba de salata cu afumatura si omleta:

Calim afumatura  in 2 linguri ulei pana lasa grasime si se rumeneste usor.

Ceapa tocata marunt o aruncam peste fasiile rumenite si continuam sa calim pentru inca 2-3 minute, amestecand des.

ciorba-de-salata-cu-afumatura-si-omleta-a-1  ciorba-de-salata-cu-afumatura-si-omleta-a-2

Adaugam faina si boia si amestecam. Scoatem din tigaie acest amestec, punem 2 linguri ulei si prajim o omleta din 3 ochiuri.

Salata spalata si taiata fasii o adaugam in supa fierbinte, turnam si smantana pentru gatit, apoi adaugam afumatura si ceapa calite.

ciorba-de-salata-cu-afumatura-si-omleta-a-3  ciorba-de-salata-cu-afumatura-si-omleta-a-4

Lasam sa fiarba in jur de 10 minute, apoi turnam sucul de lamaie, adaugam usturoiul pisat, omleta taiata fasii, 2-3 crengute leustean proaspat (sau uscat) si asezonam cu sare si piper.

Dupa alte 5 minute luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat.

Adaugam daca este nevoie suc de lamaie sau sare si scoatem in acest moment leusteanul din oala.

ciorba-de-salata-cu-afumatura-si-omleta-a-5  ciorba-de-salata-cu-afumatura-si-omleta-a-6

Ciorba se serveste calda.

Poti sa mai adaugi ptarunjel proaspat sau leusetan tocat in farfurie.

Este atat de buna si aromata incat as prefera doua portii si renunt la felul principal.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM. Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmarestii si pe YouTube. Nu uitati sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna! As vrea sa incerc aceasta ciorba, dar eu as face-o mai degraba supa…adica neacrita? oare va iesi la fel de buna? sotului meu nu ii plac ciorbele acrite de nici un fel..asa ca m-am gandit sa exclud zeama de lamaie…crezi ca va iesi buna? Multumesc.

    1. Sincer nu imi imaginez aceasta ciorba fara suc de lamaie. Poti incerca si daca nu e ok ii adaugi sucul pentru tine. Macar sa stii de ce ai muncit! 🙂

      1. a, deci ii pot adauga sucul de lamaie si la sfarsit, sau il pot pune separat in farfurie in caz ca mi se pare ca ar trebui? si mie imi plac ciorbele acre, dar nu ma inteleg cu sotul si incerc sa ma adaptez :))

  2. Este super buna aceasta ciorbita,toata familia este innebunita dupa ea. Eu o fac de cate ori am ocazia. Super reteta si spor la bucatareala fetelor

  3. Tatal meu facea mereu asa ciorbita si cum sunt boboc in ale bucatariei desi pun suflet in bucatarie , azi tocmai ce am facut-o si a iesit ff buna. Este foarte satioasa!

  4. buna,scuze sunt varza in bucatarie.ce inseamna 2 litri de supa?adica knor sau fierb eu ceva?sau bors cu legume de la knor?hellllllllp

    1. eu fac supa de legume sau de pui si pun in sticle de plastic la congelator pentru astfel de situatii. Este o supa de legume pregatita in casa (ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, dovlecel, ardei gras) dar poti apela la cuburi daca te grabesti si faci pentru prima oara aceasta supa. Nu ma pricep la cuburi, nu folosesc, dar cred ca au instructiuni pe pachet.

      1. Stiu ca este practic sa pui la congelator supa gata facuta in sticle de plastic, insa … nu faceti asta ,fiindca plasticul din sticle , in forma congelata este otravitor, degaja dioxina ,f.periculoasa pt.sanatate . Cel mai bine il faci prospat. De fapt eu las in ciorba si celelalte legume,nu ma deranjeaza .

    1. pui la fiert 2 l apa cu un cub de Knorr, lasi un clocot, apoi urmezi instructiunile din modul de preparare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *