Vinete cu rosii si ardei gratinate

19 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Vinete cu rosii si ardei gratinate. Dam vasul la cuptor pentru 30-40 minute in cuptorul preancalzit la 200°C.

INGREDIENTE:

3 vinete mici-medii
3 linguri ulei pentru prajit + 1 lingura ulei
1 ardei gras
2 rosii medii
6 rosii cherry
100 g pulpa de rosii
1-2 catei usturoi
150 g mozzarella rasa
150 g telemea rasa
3 oua
20 g unt
2 linguri pesmet
sare
piper
1 praf de oregano
cateva fire de patrunjel

PREPARARE:

Vinetele spalate si taiate rondele de 1 cm le calim in uleiul bine incins. Taiem rosiile rondele, la fel si ardeiul spalat si curatat de cotor. Amestecam pulpa de rosii taiata cubulete cu usturoiul pisat si frecat cu sare si 1 lingura ulei, sare, piper si oregano. Jumatate din cantitatea de branzeturile rase le amestecam cu cele 3 oua batute.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet. Aranjam pe fundul vasului un strat de vinete, peste care punem rondele de ardei. Acestea vor fi acoperite la randul lor cu rondele de rosii. Turnam pulpa de rosii amestecata cu usturoi, apoi jumatate din cantitatea de oua batute cu branza. Punem iar un rand de vinete. Peste acestea punem restul de branzeturi rase, ouale batute, apoi decoram cu felii de rosii cherry si cateva frunzulite de patrunjel.

Dam vasul la cuptor pentru 30-40 minute in cuptorul preancalzit la 200°C.

Le servim calde, dar pot fi mancate si reci in perioada verii.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *