Gratin de cartofi cu ciuperci

16 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Gratin de cartofi cu ciuperci. Cartofii cu ciuperci pot fi mancati simpli, dar pot deveni si o garnitura grozava langa un snitel, cordon bleu sau chiar un peste.

Gratin de cartofi cu ciuperci la cuptor – o macare simpla, gustoasa, fara pretentii, usor si rapid de pregatit, ce te face sa nu rezisti prea mult in fata vasului proaspat scos din cuptor.

Cartofi gratinati cu ciuperci reprezinta cea mai simpla si mai savuroasa idee pentru cina sau pranz. Un gratin fara sos béchamel poate fi la fel de bun si apetisant. Este o reteta rapida de gratin, pentru toti cei care ajung tarziu de la birou acasa.

Cartofii cu ciuperci pot fi mancati simpli, dar pot deveni si o garnitura grozava langa un snitel, cordon bleu sau chiar un peste.

Mi-am adus aminte de acel peste pe care l-am mancat la Nordsee in Germania (un fel de fast food cu produse din peste si fructe de mare), peste care era presarat un strat generos de cascaval.

L-am mancat cu salata bavareza de cartofi, dar gandul imi era la acest gratin de cartofi cu ciuperci.

In acea am tot povestit cu prietenii nostri despre retete simple, ieftine, rapide si usoare pe care le poate pregati oricine, cand ajunge seara acasa, obosit si fara chef de retete complicate.

O alta reteta savuroasa de gratin de cartofi este cea cu piept de pui.  La fel de buni sunt si cartofii frantuzesti, reteta cea mai pregatita la noi in casa. Mai multe retete de gratin gasiti daca apasati aici.

Retetele cu cartofi sunt preferate de majoritatea romanilor. Nici nu este de mirare. Cartofii sunt ieftini si sunt extrem de versatili.

Pentru aceasta reteta folosesc ciuperci champignon proaspete. Cartofii se fierb la foc mediu, in coaja, in apa rece cu sare. Se pun in apa rece pentru a nu fi supusi unui soc termic cand intra in contact cu apa fierbinte.

Timpul de fierbere difera, in functie de marimea acestora. Veti sti ca sunt gata doar cand furculita intra si iese usor din acestia.

Coaja acestora se curata usor cat timp acestia sunt inca calzi spre fierbinti.
Verdeturile proaspete aduc mai multa savoare acestor cartofi cu ciuperci la cuptor, dar puteti folosi si verdeturi uscate.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru gratin de cartofi cu ciuperci, prezentat pas cu pas mai jos:

INGREDIENTE:

(pentru 3 persoane)

400 g cartofi fierti in coaja
200 g ciuperci
120-150 g cascaval/ mozzarella
3-4 catei mici de usturoi
2 linguri ulei masline
cimbru proaspat
sare
piper

PREPARARE:

Am pus cartofii la fiert in apa rece cu sare.

Am calit in uleiul incins usturoiul pisat, timp de cateva secunde, pana prinde miros, fara sa se arda, apoi am pus rapid ciupercile (taiate felii mai groase) peste usturoi si le-am calit.

Am curatat cartofii de coaja, apoi i-am feliat. Am pus intr-un vas termorezistent randuri alternative de felii de cartofi cu cele de ciuperci, am condimentat cu sare si piper, cimbru, apoi am presarat cascaval ras.

Am copt la 200°C timp de 10 minute sau cascavalul a prins putina crusta.

Servim imediat, acompaniat de o salata.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Te invit in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.

Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici. 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. am facut si eu aceasta reteta dar am folosit ciuperci conservate la borcan si a iesit foarte buna.Eu si sotul meu am savurat acesti cartofi gratin si mi-a sugerat sa mai pun un borcan de ciuperci in plus.Multumesc diva in bucatarie pentru aceste retete minunate.pupici multi

  2. Cartofii cred ca trebuiesc putin fierti inainte ! Si s-a strecurat o greseala ” felii alternative de cartofi cu rosii „.De unde rosii ca in ingrediente nu apar si nici in poza !

    1. La ingrediente scrie 400 g cartofi fierti in coaja. Am vrut sa scriu ciuperci dar din neatentie am trecut rosii… Am corectat si multumesc pentru atentionare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *