Salata coreana de castraveti si morcovi

10 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Salata coreana de castraveti si morcovi. Pentru inceput combinam primele 6 ingrediente intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, pana se „imprietenesc” aromele.

salata coreana de morcovi cu castraveti

INGREDIENTE:

2 linguri sos de soia
2 lingurite otet
1 lingurita zahar
3 lingurite de ulei de susan
1/2 lingurita usturoi tocat
1/4 lingurita de piper rosu macinat
250 g castravete verde
200-220 g morcovi
1 lingurita de seminte de susan prajite

PREPARARE:

Pentru inceput combinam primele 6 ingrediente intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, pana se „imprietenesc” aromele.

Intr-un castron punem cuburi de castravete curatate de partea cu seminte si morcovii taiati fasii subtiri. Turnam sosul peste acestea, amestecam, apoi presaram semintele de susan prajite.

Doar un cuvant am de spus: delicioasa!

Pofta buna va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Interesant! O intrebare am si eu… unde pot gasi ulei de susan?? M-am uitat in cateva supermarket-uri dar nu am vazut.. Sau nu am cautat unde trebuie..

  2. Ulei de susan este in orice hipermarket, alaturi de celelalte tipuri de ulei (masline, porumb, palmier…). Am vazut in Auchan, Carrefour, Selgros…

  3. Salatele sunt preferatele mele si colectionez cu sarg toate retetele care mi se par interesante. Aceasta cu siguranta este una dintre ele. Abia astept sa o fac. Mai ales ca am un sos de soia prin frigider si tot oftez ca nu prea-l folosesc. Trebuie sa fie delicioasa aceasta salata!

  4. Ingredientele sunt delicioase, culorile te imbie, mare atentie la sosul de soia, trebuie sa fie unul de calitate, soia ajuta mult organismul, este un aliment complex, dar trebuie folosita doar cea nemodificata genetic.O marca ce comercializeaza soia de calitate este „INEDIT”, dupa cum multi stiu deja.Cum bucataria orientala imbina mult acest sos cu diverse ingrediente, aceasta salata coreana simpla si sanatoasa imbogateste meniurile de post si este o garnitura desavarsita pentru preparatele din carne. Multumim pentru reteta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *