Pasca fara aluat

30 martie 2012Diva in Bucatarie

Pasca fara aluat

Pasca fara blat

Pasca fara aluat. Reteta pasca fara aluat. Pasca fara blat.

Cea mai simpla reteta de pasca fara aluat. Cum se face pasca fara aluat? 

Pasca fara aluat cu branza dulce, un desert perfect pentru Sarbatorile Pascale.

Pasca cu branza si stafide fara aluat usor de facut. Reteta de Pasti. 

pasca fara aluat

Reteta de pasca fara aluat este una din cele mai simple si mai delicioase retete de pasca cu branza de vaci si stafide, ce vine in ajutorul celor care nu au rabdare sau le este teama sa pregateasca aluat de cozonac.

Este perfecta si pentru cei care nu iubesc aluatul de cozonac.

Reteta de pasca fara aluat este desertul de care va veti indragosti pentru ca reusita acesteia este sigura.

Aprecierile pe care le-am primit de-a lungul vremii pentru aceasta reteta confirma ca merita recomandarea mea.

pasca fara aluat

Probabil o sa va mire ca am folosit budinca de vanilie, dar trebuie sa va marturisesc ca am ajuns sa o folosesc absolut intamplator si mi-a placut mult mai mult gustul final cu aceasta.

Nu aveam in casa in acel moment amidon, iar cu faina imi era teama ca o ingros prea tare.

Daca vreti o puteti inlocui cu amidon sau faina (asa era in reteta initiala) si puneti in compozitie semintele dintr-o pastaie de vanilie si esenta de vanilie.

Se intampla ca din improvizatii sa iasa cele mai bune retete si va asigur ca aceasat reteta de pasca fara aluat este una din cele mai reusite experiente.

Mai multe retete de pasca si cozonaci pentru Sarbatorile Pascale gasiti daca apasati aici.

O alta reteta de pasca fara aluat de cozonac gasiti daca apasati aici.

Aceasta reteta poate fi considerata cheesecake, asa ca o veti putea face oricand vi se va face pofta.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru pasca fara aluat:

Ingrediente pasca fara aluat:

(forma cu diametrul de 24cm)

1 kg branza de vaci
5 oua – separam galbenusurile de albusuri
300 g zahar
2 plicuri budinca de vanilie
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1 portocala
100 ml smantana pentru frisca 30%
1 lingurita pasta de vanilie/esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat Bourbon (cu seminte din pastaia de vanilie)
100 g stafide
3 linguri lapte
1 lingurita rom
50 g unt topit

Mod de preparare pasca fara aluat:

Pentru inceput las reteta de pasca fara aluat in format video:

Pentru a realiza pasca fara aluat mi-am pregatit ingredientele la indemana. Am pus stafidele la inmuiat in 3 linguri de lapte si rom.
Am amestecat branza de vaci (pusa la scurs intr-o sita, cu 2 ore inainte sa pregatesc pasca) cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, extractul de vanilie si untul topit.

Am adaugat coaja rasa de portocale, praful de budinca de vanilie, praful de copt si smantana pentru frisca 30%.

Am scurs stafidele, apoi le-am pus in compozitia de branza si amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am mixat albusurile spuma tare, ca pentru bezele cu un praf de sare, apoi le-am incorporat in compozitia de branza, amestecand usor.

Am turnat aluatul intr-un vas cu pereti detasabili, pe care l-am tapetat cu ulei si faina. Puteti sa puneti hartie de copt, dar trebuie sa tapetati si peretii formei.

Am imbracat forma pe margini cu staniol, si am pus-o intr-o tava mai mare cu apa fierbinte.
Am copt pasca fara aluat in cuptorul preancalzit la 160°C timp de aproximativ  60-70 minute (in functie de cuptor timpul de coacere poate fi mult mai mare).

Eu am acoperit-o dupa 45 minute, pentru a nu se arde la suprafata. Trebuie sa ramana foarte putin moale in centru dar ferma pe margini.

Aceasta este poza de la inceputurile blogului.

Nu-mi ramane decat sa va doresc spor la gatit!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Abia am scos-o din cuptor.Maine lucrez si am sa duc si la servici.Daca nu uit am sa va spun ce impresie a facut la colegii mei italieni.Ceva asemanator este cheesecake-ul(copt sau crud) care il fac si ei.La mancare nu cred,ca-i bate nici o tara in lume…

    1. numai bucataria libaneza!si ei gatesc ca la mama acasa ,cat mai natural, fara prea multe prajeli!nu cred ca sunt specializati in cheesecake dar sunt buni prod de patiserie!

  2. Iata-ma din nou.Pasca a iesit f.buna,poate un pic cam dulce,pt gustul meu.Asta din cauza ca aici nu se gaseste branza de vaci,din Romania.Am folosit ricotta care este o branza dulce,seamana cu urda dar,f.cremoasa.Data viitoare am sa pun putin suc de lamaie.Eu am dublat portia si am facut 3 pasti mici si una normale cu diametrul de 24 cm.Oricum a fost un succes.Mutumesc pt aceasta reteta.

  3. sunt curioasa de ce ai pus stafidele la inmuiat in lapte?in rest e super faina am so fac zilele astea mai ales ca vine pastele.

  4. stiu reteta asta de vreo 10 ani va garantez e super buna e de la noi din Moldova de la o manastire si o fac la Paste tot timpul

  5. Imi place foarte mult cum a iesit avand in vedere ca nu ne place aluatul gros. Dar de ce se pun prafurile de budinca de vanilie? Eu as vrea sa fie mai naturala. Se poate renunta la ele? Influenteaza cu ceva? Tine loc de gris? Si ca sa fie in ton cu sarbatoarea pascala pot face 2 fasii subtiri de aluat sa pun deasupra in forma de cruce? Multumesc

    1. Poti inlocui parful de budinca de vanilie cu faina si esenta de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat. Desigur, poti pune si gris. Poti incerca reteta de pasca cu smantana si stafide, prima din prezentarea articolului: „Pasca si cozonaci pentru Paste”. Este exact ce iti doresti tu.

  6. Eu abia am scos-o din cuptor ! E pe masa la racit si sper sa nu dea iama in ea ai mei ( nu inca)! Arata grozav si e extraordinar de gustoasa ! Multumesc pentru reteta!

  7. cate grame areun plic de budinca? are importanta daca este budinca praf instant sau budinca praf care se fierbe? sau nu are importanta?

  8. copozitia se poate coace in tava de chec? si daca da, se prelungeste timpul de coacere pentru ca in miloc sa nu ramana cruda? Multumesc!

    1. compozitia am copt-o intr-o forma rotunda, speciala pentru torturi, cheesecake, cu pereti detasabili. Prelungesti, daca este cazul, timpul de coacere, sa nu ramana cruda.

  9. Bună seara, îţi urmăresc cu interes reţetele şi am făcut câteva dintre ele, foarte reuşite.
    Pasca asta mă intrigă. Am păţit ceva asemănător cu o tartă la care am pus prea multă brânză, iar brânza a fost prea moale. În 80 de minute s-a făcut prea puţin în mijloc, în schimb se arde la margini. Să fie temperatura, să fie brânza prea moale… Cred că reţeta necesită nişte clarificări. Am acoperit-o după 40 de minute cu o folie de aluminiu, dar tot se rumeneşte prea mult pe margini şi rămâne nefăcută la mijloc. Mulţumesc mult pentru orice lămuriri.

    1. In aceasta reteta exista praf de budinca care o va ajuta sa se stranga. Si pentru mai multa siguranta poti pune 5 galbenusuri si 4 albusuri.
      Eu nu am dat niciodata gres cu reteta aceasta, Vezi ca temperatura de coacere sa fie potrivita. Daca folosesti branza de vaci poti sa o pui la scurs cu o ora inainte…

      1. Mulţumesc, într-adevăr problema a fost că n-am scurs brânza suficient, m-am grăbit. Oricum a ieşit excelentă la gust, iar după ce am scos-o din cuptor s-a mai întărit un pic. Ca inovaţie 😀 am pus şi stafide, şi caise confiate tăiate în bucăţele mici.

  10. Este superba, cum sunt in Franta si nu am timp de cozonac, o sa o fac fara aluatul bunicii :)Sa aveti sarbatori frumoase! multumesc , o sa iti spun cum a iesit!!

  11. Compozitia mea inainte de a incorpora albusurile a iesit precum o crema tare, un aluat mai moale. Din poze vad ca al tau este lichid…sa mai pun putin lapte sau smantana? Il las asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *