Paste alfredo

29 martie 2012Diva in Bucatarie

Paste alfredo. Condimentam cu sare si piper si amestecam compozitia pana se omogenizeaza. Scurgem pastele fierte apoi le punem peste sos.

INGREDIENTE:

400 g paste
1 lingura sare
1 lingura ulei
100 g unt
200 ml smantana pentru gatit
150 g parmezan ras
1-2 catei usturoi pisati
sare
piper
1/2 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Punem pastele la fiert intr-o oala mare, in care adaugam cate o lingura de sare si de ulei. Pastele le fierbem cat sa fie al dente, maxim cat scrie pe pachet, niciun minut mai mult. Cat timp acestea se fierb pregatim sosul: topim untul intr-o tigaie si calim foaret putin usturoiul pisat, adaugam smantana lasam 2 minute la foc mic, apoi 3/4 din parmezanul ras.

Condimentam cu sare si piper si amestecam compozitia pana se omogenizeaza. Scurgem pastele fierte apoi le punem peste sos.

Adaugam patrunjel verde, proaspat tocat si amestecam astfel incat sa tapetam bine pastele.

Le servim imediat, adaugand un plus de parmezan in fiecare farfurie si ornam cu frunze de patrunjel verde.

Simplu, rapid si bun!

Sa aveti pofta!

Aceasta reteta am facut-o special pentru provocarea lunii martie, de pe blogul Cristinei.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Tocmai ce le-am facut fetelor pentru cina. O reteta excelenta pentru o mama grabita 🙂 Se bat turcii la gura lor pe ultima portie 😉 Insa recunosc ca am sarit patrunjelul pentru ca cea mica nu mananca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *