Chec marmorat de post

25 martie 2012Diva in Bucatarie

Chec marmorat de post. Luam aproximativ jumatate din compozitie intr-un alt castron. In aceasta adaugam cacao si scortisoara, amestecand iar, pana se omogenizeaza aluatul.

INGREDIENTE:

250 g zahar
350 g faina
150 ml ulei
250 ml apa
1 lingurita esenta de vanilie
1 plic praf de copt
1 lingura suc lamaie
2 linguri cacao neagra
1 praf de scortisoara
1 praf coaja de portocala macinata

Cum se face reteta de chec marmorat de post:

Punem intr-un castron apa, uleiul si esenta de vanilie. Incorporam pe rand zaharul, un praf coaja de portocala macinata si faina, avand grija sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam praful de copt stins cu suc de lamaie.

Luam aproximativ jumatate din compozitie intr-un alt castron. In aceasta adaugam cacao si scortisoara, amestecand iar, pana se omogenizeaza aluatul.
Tapetam o forma pentru chec cu hartie de copt, sau cu ulei si faina, apoi turnam alternativ cele doua aluaturi de chec.

Amestecam putin pentru a crea efectul de marmorat, apoi coacem checul la 180°C pentru 60 minute.

Simplu si usor de pregatit, putem sa ne preparam chiar si in perioada postului deserturi delicioase.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Din pacate checkup nu este de loc pufos. L’am incercat de doua ori … acelas résultat, un chec dens 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *