File de peste cu ciuperci si cascaval

23 martie 2012Diva in Bucatarie

File de peste cu ciuperci si cascaval. Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem pestele din cuptor si il acoperim cu ciuperci, apoi cu cascaval ras.

INGREDIENTE:

1 kg file de peste
500 g ciuperci champignon
250 g cascaval – ras
ulei
50 ml vin alb
1 lamaie

PREPARARE:

Pestele spalat bine il punem in tava de cuptor. Asezonam cu sare si piper. Il stropim cu ulei, vin si putina apa, apoi stoarcem sucul de la 1/2 lamaie. Punem si felii de lamaie in sos, apoi acoperim cu o folie de staniol. Punem pestele in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20 minute. In acest timp taiem felii ciupercile, Incingem intr-o tigaie mare ulei, calim putin 2 catei de usturoi, apoi ii scoatem si calim ciupercile.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem pestele din cuptor si il acoperim cu ciuperci, apoi cu cascaval ras.

Dam iar la cuptor pentru inca 5 minute, pana se topeste cascavalul bine.

Servim pestele imediat, cu garnitura, in functie de gusturi.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cand am vazut postarea asta , m-am gandit exact la ce a zis ANTO !!! :))) …. daca mai postezi multe bunatati cu ciuperci , cred ca ne strangem la tine la usa !!! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *