fbpx

RETETE RECENTE

VARZA CALITA DE POST

March 22, 2012 | CATEGORIA

Varza calita de post – reteta tradionala, usor de pregatit. Varza murata calita, reteta simpla, ietina si gustoasa, ce merge perfect cu mamaliga si ardei iute. 

Mancarea de varza murata calita este perfecta si in perioada care nu tineti post, cu o friptura la cuptor sau la gratar.

Din fericire acum puteti face varza calita de post oricand, caci am vazut ca exista si vara in supermarketuri, amabalata in vid.

Cea mai buna varza calita de post o faceti in mod sigur cu varza acra pusa de voi la murat, dar daca se termina si vreti neaparat sa faceti aceasta reteta, retineti ideea ca puteti cumpara varza si din magazin.

Pe cat de simpla este aceasta reteta, pe atat de sanatoasa este. Se folosesc doar ingrediente naturale.

Nu aveti nevoie de vegeta sau alte chimicale, ca sa adaugati gust! Legumele sunt suficiente!

Si, pentru ca este o mancare de post va invit sa va inspirati pentru meniul zilelelor din post din colectia mea de retete, pe care o puteti citi daca apasati aici.

Mai multe retete de varza calita puteti pregati inspirandu-va din colectia pe care o gasiti daca apasati aici. 

Va invit sa incercati si reteta de mancare de varza dulce cu orez, caci si aceasta reteta este de post. Apasati aici ca sa ajungeti la reteta.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru cea mai buna varza calita de post!

INGREDIENTE:

1.2-1.5 Kg varza murata
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 ardei kapia
3 linguri pasta de rosii
200 ml suc de rosii
boabe de piper
1/4 lingurita cimbru uscat
2 frunze de dafin
2-3 boabe ienibahar
150 ml ulei de floarea soarelui

PREPARARE:

Am calit ceapa tocata marunt, apoi am adaugat morcovii dati prin razatoarea mica si ardeii taiati cuburi mici.

In general folosesc mai mult ulei, caci varza are nevoie de grasime pentru gust mai bun.

Am spalat varza murata, am taiat si indepartat cotoarele, apoi am tocat-o julien. Am scurs foarte bine varza de zeama, eventual poate fi stransa in mana.

Am pus varza intr-o oala, impreuna cu legumele tocate si frunzele de dafin, cimbru, boabe de piper si ienibahar.

Am turnat 600-700 ml apa calda si am fiert totul in clocot, la foc mediu, in jur de 15 minute. Puteti inlocui apa cu supa clara de legume, daca obisnuiti sa faceti stock, asa cum am aratat aici. 

Mutam apoi varza intr-un vas termorezistent, adaugam pasta si sucul de rosii, amestecam pana se omogenizeaza si dam la cuptor, la 200°C, pentru aproximativ 50 minute. Amestecam din cand in cand, pentru a verifica daca a scazut sosul suficient si sa nu se lipeasca.

Cand varza este calita uniform, o scoatem din cuptor si o servim cu mamaliga.

Pofta buna va doresc!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

 

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Comentarii

  • zilahi adela

    Ce bunatate avem noi aici, nu am mai mancat de multa vreme varza murata calita. Servesc si eu!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela!

  • Mmm, cu mamaliguta e preferata mea!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta!

  • Mai e ceva prin frigider?Maine e vineri,fac si eu!

    • diva in bucatarie

      Teo nu mai este… din pacate.

  • Chiar nu mai stiam ce sa fac de mancare… Multumesc de idee!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Pup

  • Hmmmmm! Ce bine arata! Si cu mamaliguta sigur e printre preferatele noastre!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Raluca!

  • Ionela

    Varza murata calita de post este excelenta pentru cei carora le place varza si nu numai…mai ales cu ardei iuti si mamaliguta.

    RECOMAND.:)

    • diva in bucatarie

      De acord cu tine!

  • FYRY

    Eu mi am permis sa adaug dovlecel dat pe razatoare si marar…mirific,merci frumos !

Leave a Reply to diva in bucatarie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *