Galuste de mamaliga umplute cu ciuperci

21 martie 2012Diva in Bucatarie

Galuste de mamaliga umplute cu ciuperci. Punem branzeturile rase peste ciuperci si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

INGREDIENTE:

300 g malai
150 g unt
80 g cascaval / mozzarella
30 g telemea rasa
1 ceapa mare
350 g ciuperci champignon
50 ml vin alb
50 ml lapte
sucul de la 1/2 lamaie
2 galbenusuri
70 g miez de paine
sare
piper
1/4 lingurita cimbru uscat
ulei pentru calit galustele

PREPARARE:

Topim 100 g unt si calim ceapa tocata marunt.

Taiem ciupercile felii si le calim impreuna cu ceapa. Condimentam cu sare, piper si cimbru, apoi stingem cu vin si suc de lamaie. Lasam la foc mic pana se evapora lichidul, apoi luam de pe foc.

Punem branzeturile rase peste ciuperci si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Facem o mamaliga de consistenta mai tare, in care incorporam 50 g unt. Luam bucatele de mamaliga pe care le scobim cu o lingura, apoi le umplem cu ciupercile calite. Acoperim cu mamaliga si le modelam in maini sub forma de bile.

Tavalim galustele de mamaliga in miezul de paine muiat in lapte si amestecat cu 2 galbenusuri batute, apoi le calim in ulei incins foarte bine.

Servim galustele de mamaliga fierbinti.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *