Cartofi taranesti cu ceapa – reteta de post

17 martie 2012Diva in Bucatarie

Cartofi taranesti cu ceapa – reteta de post. Cartofi taranesti cu ceapa la cuptor – reteta de post / vegana, simpla si usor de pregatit, foarte gustoasa – Reteta de post de cartofi la cuptor.

Cartofi taranesti cu ceapa la cuptor – reteta de post / vegana, simpla si usor de pregatit, foarte gustoasa – Reteta de post de cartofi la cuptor.

Noua ne plac cartofii si ii mancam pregatiti in toate modurile: fierti, prajiti, copti.

Cartofi taranesti cu ceapa puteti face chiar si cu cartofi noi mai mari, sau taiati doar pe jumatate.

Pentru aceasta reteta nu aveti nevoie de experienta in bucatarie. Sunt convinsa ca o sa va iasa perfect din prima.

Ii puteti manca simpli, cu o salata alaturi, in perioada postului, dar pot fi si o garnitura savuroasa langa carnea pregatita fie la cuptor, la gratar sau in tigaie.

Spuneam ca nu aveti nevoie de experienta in bucatarie, dar trebuie sa stiti cateva lucruri importante: cartofii fierti in coaja se spala foarte bine sub jet de apa si se pun la fiert in apa rece.

Nu folositi cartofi incoltiti sau moi.

Reteta pe care v-o prezint azi de cartofi taranesti de post cu ceapa este o reteta potrivita si pentru cei care au un stil de viata vegan.

Toate retetele de post cu cartofi le gasiti daca apasati aici. 

Toate retetele de post / vegane pregatite de mine (aproximativ 400 retete) le gasiti daca apasati aici. 

Daca vreti sa vedeti cum fac cartofii taranesti de post cu ceapa va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)

1 kg cartofi
3 cepe mari
3-4 cepe verzi
3 linguri ulei masline
50 ml vin alb
1 lingurita sare la fiert + 1/2 lingurita peste cartofi in tava
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1/2 lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita cimbru uscat
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Cum se fac cartofii taranesti de post cu ceapa? Veti vedea ca nu aveti nevoie de experienta in bucatarie ca sa pregatiti reteta!

Am pus cartofii cu coaja (bine spalati in prealabil) in apa rece cu sare si i-am fiert timp de 10 minute, din momentul in care au dat in clocot, astfel incat sa fie doar pe jumatate facuti.

I-am curatat de coaja si i-am feliat.

Am taiat julien o ceapa, iar ceapa verde am tocat-o marunt, apoi le-am calit in ulei incins in jur de 2 minute.  Nici acestea nu trebuie sa fie complet gatite, dar au nevoie sa prinda gust impreuna si sa se inmoaie putin.

Am pus intr-un vas termorezistent feliile de cartofi alternand cu ceapa. Am turnat vinul si uleiul peste acestea apoi am condimentat cu sare, piper, boia dulce si cimbru.

Am acoperit vasul cu o folie de staniol si am copt cartofii cu ceapa in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-25 minute. Dupa acest interval am scos folia si i-am lasat sa se rumeneasca.

Nu va pot spune cat de bine miroasea in bucatarie cand i-am scos din cuptor! I-am mancat cu mare pofta!

Puteti presara in farfurie putin patrunjel verde proaspat tocat.

Daca aveti alaturi o salata verde masa va fi si mai savuroasa. Cartofii taranesti de post cu ceapa au fost gustosi si aromati.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Dupa cartofii cu rozmarin, astia sunt preferatii mei 🙂
    Felicitari (pentru a nu-stiu-cata oara) pentru fotografii. Sunt senzationale!

  2. Yamy..ce buni sunt…
    Dar intrebare… oare daca nu fierbem cartofii deloc si ii tinem la cuptor 40 minute sa zicem sub folie nu se fierb? Eu cred ca da si ar fi mai simplu asa:) oricum arata bestial!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *