Tarta cu ciocolata si portocale
Tarta cu ciocolata si portocale. Atentie, acest desert creeaza dependenta! Daca nu sunteti deja dependenti de deserturi, va asigur ca dupa aceasta tarta nu mai aveti scapare.
Atentie, acest desert creeaza dependenta! Daca nu sunteti deja dependenti de deserturi, va asigur ca dupa aceasta tarta nu mai aveti scapare.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
100 g faina
25 g cacao
25 g nuci tocate marunt
50 g zahar brun
1 ou batut
75 g unt
Pentru crema:
4 oua + 1 galbenus
200 g zahar brun
150 ml smantana (grasa, pentru gatit)
sucul de la 1 portocala
1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru decor:
70-100 g bombonele pentru decor
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim aluatul pentru tarta, amestecand toate ingredientele bine, cu ajutorul unui mixer.
Intindem aluatul intre 2 folii alimentare, transparente, cu ajutorul unui sucitor, il punem in tava, urmand sa aranajam marginile cu degetele, in tava.
Intepam uniform, cat mai des, aluatul cu o furculita. Punem apoi hartie de copt cu boabe de fasole si coacem blatul la 200°C timp de 12-15 minute, apoi scoatem boabele de fasole si continuam sa il coacem inca 10 minute (cuptorul preancalzit la aceasta temperatura). Dupa acest interval scoatem tarta si o lasam sa raceasca.
Cat timp se raceste blatul pregatim crema pentru tarta. Pentru inceput mixam ouale cu zaharul brun, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam smantana. Adaugam sucul de portocale si esenta de vanilie, continuand sa mixam. Turnam crema peste blat, apoi coacem tarta in cuptorul preancalzit la 150°C timp de 50 minute. Va fi putin moale cand o scoatem din cuptor, dar cand se va raci va avea consistenta dorita.
Atat de simplu si atat de delicios!
Sa aveti pofta!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Foarte buna combinatia,dupa parerea mea cea mai buna.Frumos!!
Multumesc Carmen.
Waw cum arata… DELICIOS trebuie sa fie! Pupici
Multumesc Simona. Te pup
Asta-i minunea cu care ne-ai ademenit pe FB 🙂 !!! O GROZAVIE !!!!
Multumesc Adina.
Grozava reteta, geniala!
Love it!
Multumesc Natalia.
Arata fantastic!
Multumesc Maya!
Foarte,foarte bine arata!Imi place tare mult!Pupici!
Multumesc Mina!
wow……….cat de bine arata si ce buna trebuie sa fie…….mmm.
Multumesc, mie mi-a placut fff mult!
Tare gustoasa tarta aceasta! pup
Multumesc Timea.
Mi se pare extrem de mult timpul de coacere,25de min blatul si inca 50 min crema
Eu am un cuptor electric si exact cat am scris a fost timpul de coacere. Poate cuptorul dvs are putere de coacere mai mare si atunci si timpul va fi mai mic…
Wow , arata super yummiiii!! Pot sa folosesc orez in loc de boabe de fasole?
Orezul este prea usor… trebuie sa pui o punga intreaga- dar sigur poti incerca.
Ah si inca ceva : ce dimensiune are tava ?
27 cm, dar o tava cu diametrul 24-25 ar fi mai potrivita. Tava aceasta se gaseste la IKEA.
Mersi!! a iesit super delicious!! a tarta de nota 10!!!!numai ca cu baza am avut un pic de probleme, pt ca am mixat-o prea mult, si apoi cu folia alimentara nu mi-a iesit , pana la urma sotul meu a reusit sa o puna in tava :).
We simply Love it!
Ma bucur foarte tare ca v-a placut! 🙂
Pentru ce este folia alimentară transparentă? şi de ce trebuie pus aluatul între ele?
Folia o folosim doar in momentul in care intindem aluatul. Se intinde usor si nu nu se lipeste de sucitor.