RETETE RECENTE

TARTA CU CIOCOLATA SI PORTOCALE

martie 16, 2012 | CATEGORIA

Atentie, acest desert creeaza dependenta! Daca nu sunteti deja dependenti de deserturi, va asigur ca dupa aceasta tarta nu mai aveti scapare.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
100 g faina
25 g cacao
25 g nuci tocate marunt
50 g zahar brun
1 ou batut
75 g unt

Pentru crema:
4 oua + 1 galbenus
200 g zahar brun
150 ml smantana (grasa, pentru gatit)
sucul de la 1 portocala
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru decor:
70-100 g bombonele pentru decor

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim aluatul pentru tarta, amestecand toate ingredientele bine, cu ajutorul unui mixer.

Intindem aluatul intre 2 folii alimentare, transparente, cu ajutorul unui sucitor, il punem in tava, urmand sa aranajam marginile cu degetele, in tava.

Intepam uniform, cat mai des, aluatul cu o furculita. Punem apoi hartie de copt cu boabe de fasole si coacem blatul la 200°C timp de 12-15 minute, apoi scoatem boabele de fasole si continuam sa il coacem inca 10 minute (cuptorul preancalzit la aceasta temperatura). Dupa acest interval scoatem tarta si o lasam sa raceasca.

Cat timp se raceste blatul pregatim crema pentru tarta. Pentru inceput mixam ouale cu zaharul brun, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam smantana. Adaugam sucul de portocale si esenta de vanilie, continuand sa mixam. Turnam crema peste blat, apoi coacem tarta in cuptorul preancalzit la 150°C timp de 50 minute. Va fi putin moale cand o scoatem din cuptor, dar cand se va raci va avea consistenta dorita.

Atat de simplu si atat de delicios!

Sa aveti pofta!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

 

Comentarii

  • Foarte buna combinatia,dupa parerea mea cea mai buna.Frumos!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Carmen.

  • Waw cum arata… DELICIOS trebuie sa fie! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona. Te pup

  • Asta-i minunea cu care ne-ai ademenit pe FB 🙂 !!! O GROZAVIE !!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina.

  • Grozava reteta, geniala!
    Love it!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Natalia.

  • Arata fantastic!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maya!

  • Foarte,foarte bine arata!Imi place tare mult!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mina!

  • wow……….cat de bine arata si ce buna trebuie sa fie…….mmm.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, mie mi-a placut fff mult!

  • Tare gustoasa tarta aceasta! pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Timea.

  • Nicoleta

    Mi se pare extrem de mult timpul de coacere,25de min blatul si inca 50 min crema

    • diva in bucatarie

      Eu am un cuptor electric si exact cat am scris a fost timpul de coacere. Poate cuptorul dvs are putere de coacere mai mare si atunci si timpul va fi mai mic…

  • Laura G.

    Wow , arata super yummiiii!! Pot sa folosesc orez in loc de boabe de fasole?

    • diva in bucatarie

      Orezul este prea usor… trebuie sa pui o punga intreaga- dar sigur poti incerca.

  • Laura G.

    Ah si inca ceva : ce dimensiune are tava ?

    • diva in bucatarie

      27 cm, dar o tava cu diametrul 24-25 ar fi mai potrivita. Tava aceasta se gaseste la IKEA.

      • Laura G.

        Mersi!! a iesit super delicious!! a tarta de nota 10!!!!numai ca cu baza am avut un pic de probleme, pt ca am mixat-o prea mult, si apoi cu folia alimentara nu mi-a iesit , pana la urma sotul meu a reusit sa o puna in tava :).
        We simply Love it!

        • diva in bucatarie

          Ma bucur foarte tare ca v-a placut! 🙂

  • Simona

    Pentru ce este folia alimentară transparentă? şi de ce trebuie pus aluatul între ele?

    • Folia o folosim doar in momentul in care intindem aluatul. Se intinde usor si nu nu se lipeste de sucitor.

Dă-i un răspuns lui Timea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *