Mancare de mazare cu carne de pui

15 martie 2012Diva in Bucatarie

Mancare de mazare cu carne de pui.

INGREDIENTE:

600 g mazare proaspata
4 pulpe de pui superioare
1/2 ardei verde
1/2 ardei rosu (sau gogosar)
2 morcovi mici
1 ceapa
5-6 linguri sos de rosii
2 linguri vin alb
500 ml supa de pui
1 legatura marar
1 frunza mica dafin
2-3 fire de cimbrisor
3-4 linguri ulei masline
sare
piper boabe

PREPARARE:

Pentru inceput calim carnea in uleiul bine incins. Mazarea daca este proaspata o curatam si o spalam, apoi o punem la fiert. Daca este congelata nu are nevoie de fierbere. Eu o prefer pe cea congelata.

Scurgem din uleiul in care am calit carnea, lasam doar jumatate, apoi calim ceapa pana devine translucida. Adaugam legumele taiate cubulete perpelind totul pe foc pana se inmoaie legumele. Stingem totul cu putin vin.

Punem iar carnea peste legume, adaugam mazarea si turnam supa de pui. Daca este scade prea mult sosul in timp de fierbe, mai adaugam 100-150 ml apa fierbinte, in functie de cat de mult sos vrem sa avem la mancare. Lasam sa fiarba la foc mediu spre mic timp de 5 minute, apoi adaugam sucul de rosii, frunza de dafin, boabele de piper si putina sare. Optional, daca va plac sosurile cu consistenta groasa, puteti adauga 1 lingurita rasa de faina.

Lasam sa fiarba pana bobul de mazare este moale, apoi luam de pe foc. Tocam marunt mararul, il punem in oala si amestecam. Gustam si potrivim mancarea de sare si piper, apoi putem servi.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Imi place foarte mult mazarea, chiar ieri a adus mama o plasa mare de mazare proaspat culeasa 🙂
    Nu-mi ramane decat sa ma apuc de treaba 😛
    :**

  2. sincer retetele sunt excelente; as dori si eu o mica lamurire; tigaile pe care le folosesti sunt Spiderpan?
    mie asa mi se pare, si as vrea sa conosc parerea altora despre acele tigai inainte de a le achizitiona, desigur ce parere ai despre cele de la Tefal, si despre cele ceramice?
    o zi buna!!

    1. Am tigai Tefal; inca nu mi-am achizitionat vase ceramice decat pentru prajituri, niste marci nemtesti sau austriece… sincer nu stiu cum se numesc, le-am cumparat dintr-un magazin din Brasov.
      Am prietene care folosesc si tigai ceramice si sunt multumite de ele. Iti doresc o seara frumoasa.

  3. Eu gatesc mazarea cu pui in felul urmator:pun carnea de pui cu sare si apa sa fiarba,adun spuma de deasupra,adaug mazarea si ceapa si impreuna le las la foc mic sa fiarba 50 de minute,adaug rosii taiate marunt sau bulionul ,adau si marar tocat marunt si dau in fiert inca 10 minute.Asa iese o mincare mai dietetica fara ptajeli si este mai sanatoasa.Pofta bunna !

  4. Eu nu pun niciodată foi de dafin și cimbru în mazăre, nici ardei gras sau. morcov .Iese Bună numai cu ceapa și mărar și pasta de roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *