Supa crema de morcovi

14 martie 2012Diva in Bucatarie

Supa crema de morcovi. Punem la fiert legumele taiate cubulete impreuna cu orezul in supa de pui (va recomand sa folositi supa facauta in casa).

Daca va plac supele mai dulci, atunci aceasta reteta o sa va incante cu siguranta. Putem sa o folosim si pentru copiii mici, care incep diversificarea alimentelor. Optional, pentru noi adultii, putem pune boia de ardei iute sau fulgi de ardei iute, in cazul in care o vrem picanta.

INGREDIENTE:

4 morcovi mijlocii
1 ceapa medie
1/4 telina mica
1/2 pastarnac
1/2 ardei kapia
800 ml supa de pasare
1 lingura cu varf orez
100 ml lapte
100 ml smantana
sare
piper
1 lingura ulei masline

PREPARARE:

Punem la fiert legumele taiate cubulete impreuna cu orezul in supa de pui (va recomand sa folositi supa facauta in casa).

Dupa ce da in primul clocot, acoperim oala si lasam sa fiarba inca 15 minute. Dupa acest interval, verificam daca legumele sunt fierte, apoiluam de pe foc si adaugam laptele si smantana.

Pasam totul cu blenderul vertical, apoi mai dam intr-un clocot. Daca supa-crema de morcovi este prea groasa mai adaugam supa de pui sau apa, inainte sa o dam in clocot.

O servim imediat, fierbinte, cu crutoane de paine.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Supa asta imi place la nebunie, ca multe altele. Eu fac azi o supa crema de linte.(repetitie caci are doritori)
    Esti atat de harnica, tot timpul postezi!
    Te pup.

  2. De mult tot visez la supe -creme, nu am incercat , fiindca nu stiu cat de mult o sa le placa la ai mei, daca nu am sa-mi fac mie, sa-mi satisfac curiozitatea si poftele! Imi place prezentarea! Puup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *