Paste puttanesca

12 martie 2012Diva in Bucatarie

Paste puttanesca. Cat timp pregatim sosul, punem pastele sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata, le scurgem si le punem peste sos.

INGREDIENTE:

200 g paste
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
3-4 fileuri sarate de ansoa
1 varf de cutit de fulgi de chili
400 g rosii din conserva – tocate marunt
2 linguri de pasta de rosii
1 lingura masline negre, fara samburi taiate
2 linguri de frunze proaspete de busuioc, tocat
1 lingura capere
sare
piper

PREPARARE:

Intr-o tigaie mare incalzim uleiul de masline la foc mediu. Calim ceapa tocata marunt, usturoiul, fileurile de ansoa si fulgii de chili, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida.

Operatiunea ne ia in jur de 3-5 minute. Adaugam rosiile, pasta de rosii, maslinele, caperele si frunzele de busuioc. Fierbem la foc mic 10-12 minute. Condimentam cu sare si piper, in functie de gusturi si amestecam.

Cat timp pregatim sosul, punem pastele sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata, le scurgem si le punem peste sos.

Amestecam pana se omogenizeaza, apoi putem servi.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *