Bomboane brigadeiro

8 martie 2012Diva in Bucatarie

Bomboane brigadeiro. Bomboane Brigadeiro.  Cele mai faimoase bomboane din Brazilia. Bomboane cu lapte condensat, unt si cacao. 

Bomboane Brigadeiro.  Cele mai faimoase bomboane din Brazilia. Bomboane cu lapte condensat, unt si cacao. 

Cu o textură moale, fina, aceste bomboane cu lapte condensat indulcit, cacao si putin unt, tavalite prin ornamente de zahar, se fac foarte usor.

Au o consistenta lipicioasa ca ciocolata toffee, desi aceste bomboane delicioase au un gust extraordinar de bun pentru care gasesc cu greu o comparatie.

Sunt un fel de trufe de ciocolata.

Bomboanele Brigadeiro se mananca in mod traditional de ziua Braziliei, la carnaval, nunti sau evenimente importante.

Acest desert a fost numit dupa eroul brazilian Eduardo Gomes, un general de brigada din fortele aeriene braziliene.

Acesta a ajutat la oprirea unei incercari de lovituri de stat comuniste la Rio de Janeiro in anii 1920, apoi a canditat la presedentie in 1946 (nu a castigat alegerile).

Generalul era un burlac frumos, asa ca a atras atentia multor domnisoare ce au creat aceste bomboane de ciocolata in cinstea lui, iar numele lor este dat de gradul militar.

In timpul celui de al doilea razboi mondial companiile europene au renuntat sa importe fructe si nuci din Brazilia.

In acest moment compania Nestle a introdus in Brazilia praful de cacao si laptele condensat, iar acestea au devenit populare foarte rapid.

Bomboanele Brigadeiro au devenit foarte iubite si pentru faptul ca se fac foarte usor, cu doar 3 ingrediente: o doza  lapte condensat indulcit,  unt si cacao.

ATENTIE! Laptele condensat indulcit se gaseste in doze metalice, este foarte gros, cremos, dulce si nu are legatura cu laptele condensat pentru cafea.

In reteta video veti vedea cat de usor se fac.

Trebuie sa amestecati toate ingredientele, le puneti sa fiarba la foc foarte mic si amestecati constant, pana cand compozitia nu curge de pe lingura. I

n acest moment opriti focul, lasati sa se raceasca, apoi modelati bile pe care le decorati cu ornamente de ciocolata.

Asa prevede reteta originala. Voi puteti sa le decorati cu alte ornamente din zahar sau ciocolata rasa ( pe care o puneti in congelator inainte sa tavaliti bomboanele prin ea).

Desi Brazilia este o tara foarte mare, iar retetele au suferit modificari in functie de zonele tarii, reteta de bomboane Brigadeiro a ramas neschimbata.

Va las mai jos si alte retete din bucataria braziliana pregatita de mine  – le puteti citi daca apasati pe titlurile retetelor

Alte retete de bomboane pregatite de mine:

  • bomboane Raffaello cu lapte condensat
  • bomboane Raffaello cu lapte praf
  • bomboane Ferrero Rocher

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru bomboane Brigadeiro.

Ingrediente bomboane Brigadeiro reteta diva in bucatarie:

395 g lapte condensat
25 g pudra neagra de cacao
40 g unt

Pentru decor:
ornamente din ciocolata

Mod de preparare bomboane Brigadeiro:

Va las modul de preparare in format video si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

Bomboanele Brigadeiro pot fi pastrate in frigider cateva zile.

Sunt atat de bune si atat de cremoase! Pur si simplu le ador!

Iata si pozele pe care le-am facut in 2012. De atunci am mai pregatit de cateva ori aceste bomboane pentru zilele in care fiul meu avea invitati, dar nu am reusit sa schimb pozele. Noroc cu reteta video.

Minunate!!! Asteapta sa le incercati si voi.

Va astept cu drag in grupul Gatesc cu prietenii – Retete Gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am facut si eu compozitia, sta de mai bine de 3 ore la frigider, s-a intarit, abia invart lingura in ea, dar cand sa modelez bilutele, se moaie si nu le pot forma, ce sa fac?

    1. Nu ar trebui sa fie asa! Daca compozitia a stat pe foc pana ai obtinut consistenta foarte groasa, nu trebuie sa fie foarte moi, doar putin, cat sa poate fi modelate.

  2. Cand am oprit focul era ca o smantana groasa care curgea de pe lingura. Trebuia s-o las mai mult nu? O am de 2 zile la frigider, as lutea s-o mai pun o data pe foc sau mai bine ii gasesc alta intrebuintare?

    1. Trebuia sa fie mai groasa decat o smantana. Sa nu cada de pe lingura. O poti folosi pe post de crema de tort – mixata cu 200 g unt si 100 g zahar pudra sau o mai pui pe foc pana se ingroasa cat trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *