Tocanita cu carne de pui si ciuperci

6 martie 2012Diva in Bucatarie

Tocanita cu carne de pui si ciuperci. Reteta de tocanita cu carne de pui si ciuperci este una din cele mai simple, mai gustoase si mai usor de pregatit.

Reteta de tocanita cu carne de pui si ciuperci este una din cele mai simple, mai gustoase si mai usor de pregatit.

Noi mancam foarte des ciuperci, asa ca tocanita aceasta este una din cele mai pregatite la noi in casa. La o simpla cautare pe acest blog a cuvantului ciuperci, veti gasi zeci de retete, dar si mai multe retete cu carne de pui. 

Partea poloneza a familiei mele manca des ciuperci, dar si mama mea , crescuta in zona de deal- munte in Vrancea, a avut o copilarie in care ghebele si alte ciuperci de padure erau consumate foarte des.

Din pacate, eu trebuie sa ma multumesc cu ciupercile gasite in piete sau supermarketuri, rar ma bucur de ciuperci de padure, dar cand le primesc pregatesc imediat ceva bun cu acestea. Cei care stau in Bucovina sau in zona de munte cu padure se pot bucura de ciuperci si au sansa sa pregateasca o multime de bunatati cu ele.

Eu va arat azi reteta invatata de la mama mea de tocanita de pui cu ciuperci.

Si, pentru ca va spunem ca mama mea a crescut in Vrancea, la tara, mamaliga insotea des tocanitele pregatite de ea sau surorile ei. In timp m-am obisnuit si eu cu aceasta, asa ca acum nici nu concep tocanita de ciuperci, cu orice ar avea langa ea, fara mamaliga. Nici sarmalele parca nu merg fara mamaliga. Acum, stiti cum este, fiecare cu gustul lui, cu obiceiul si traditiile mostenite.

Tocanita cu carne de pui si ciuperci merge atat la pranz, cat si la cina. Daca aveti la birou un cuptor cu microunde puteti lua in caserola si aveti un pranz bun, pregatit acasa, proaspat, cu siguranta mai bun decat ce aduce o firma de catering.

Cel mai mult imi place la aceasta reteta faptul ca pulpele de pui sunt prajite primele, urmand ca toata mancarea sa preia gustul carnii prajite. Nu este o mancare de regim, nu este pentru dieta. Tocanita de pui cu ciuperci este prea buna sa te opresti la o portie mica, ca o farfurie intr-un restaurant de 5 stele, cu o fasie de carne, cateva ciupercute si sos pe langa ele. Platesti mult si te ridici flamand de la masa. Tocanita de pui cu ciuperci este pentru oameni pofticiosi, care apreciaza mancarea buna.

Sper ca veti incerca reteta si daca va place va invit sa o distribuiti. Iar daca veti trimite o poza, promit sa o postez.

INGREDIENTE:

4 pulpe de pui
4 cepe maricele
2 catei de usturoi
1 morcov
300-400 g ciuperci champignon
1 lingurita boia de ardei dulce
1 ardei Kapia mai mic
50 ml vin alb
1 frunza mica dafin
2 frunze busuioc
2-3 crengute cimbru
200 ml suc de rosii
1 lingura bulion
sare
piper proaspat macinat
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Punem la calit in uleiul bine incins, pulpele de pui spalate bine, sub jet de apa. Cand acestea sunt prajite le scoatem si punem la calit ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa. Adaugam pe rand ciupercile taiate felii, ardeiul taiat cubulete si morcovul ras.

Cand toate legumele devin moi, adaugam puiul, sucul de rosii, bulionul, boia de ardei, usturoiul tocat marunt, verdeturile, sare si piper. Turnam 300 ml apa si vin si punem la fiert, la foc mediu, in jur de 20 minute.

Daca se evapora prea repede lichidul vom mai completa cu putina apa si avem grija sa amestecam din cand in cand.

O servim fierbinte, cu mamaliga calda.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Exact asta am in plan sa fac astazi, doar ca eu pun piept de pui 🙂 Acum cand am vazut cat de bine arata, nici nu mai am rabdare pana dupa-amiaza sa o fac…cred ca ma apuc la pranz 🙂
    Pup!

      1. sincer nu inteleg de ce majoritatea au devenit obsedati de piept de pui la snitele e uscat sec fata de carnea de porc si daca mai faci snitelele de pui si pui si pesmet.. e neplacut insa repeta aceiasi procedura faina-ou-pesmet cu carne de porc si se simte imediat diferenta

  2. sincer arata superb si miroase extraordinar ptr acm e in curs de fierbere si sincer multumesc ptr reteta nu mai stiam ce sa gatesc cu pulpele.. la cuptor paprikas chinezeasca si multumesc

  3. Fac pariu că toate sunteți uscate ca o coadă de mătură… O ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți și mujdei nu puteți ronțăi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *