Prajitura cu branza si stafide

5 martie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura cu branza si stafide. In acest timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele. Stafidele le vom stoarce in mana inainte sa le introducem in compozitia de branza.

Aceasta prajitura excelenta cu branza si stafide, simplu si usor de facut, cred ca este irezistibila. Va spun clar ca nu veti putea rezista doar cu un cub de prajitura. Este genul de dulcegarie in care mananci fara sa iti dai seama ca ai terminat jumatate din platou, desi aveai in gand doar sa testezi gustul cu o simpla imbucatura. Regrete??? No way! As putea sa mananc singura toata tava, daca nu m-ar lasa cei din jur. Incercati si veti vedea cata dreptate am…

INGREDIENTE:

Pentru foi:
500 g faina
120 g zahar
1 plic praf de copt
1 ou intreg + 1 galbenus
200 g de unt (la temperatura camerei)
3 linguri de smantana
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:
800 g branza de vaci
200 g zahar
100 g stafide
coaja rasa de la 1/2 portocala
3 linguri lapte
1 lingurita rom
3 oua
1 plic zahar vanilat

PREPARARE:

Punem stafidele intr-un bol cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de rom. Cat timp acestea stau si se inmoaie, realizam aluatul amestecand ingredientele. Il framantam pana devine neted, apoi il lasam sa se odihneasca 15 minute.

In acest timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele. Stafidele le vom stoarce in mana inainte sa le introducem in compozitia de branza.

Aluatul il impartim in doua jumatati, pe care le vom intinde cat este tava de lunga, pe o planseta presarata cu faina. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, o intepam cu o furculita in cat mai multe locuri, pentru a creste uniform, apoi punem umplutura si acoperim cu a doua foaie.

Intepam cu furculita si aceasta foaie, apoi punem prajitura sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.

O servim cand se raceste, presarand zahar pudra.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am branza proaspata de la soacramea.. deci trebuie sa fac si eu placinta ca nu mai tine! 🙂 Ai folosit tava de la aragaz sau o tava mai mica??
    Pupici

    1. peste umplutura din branza pui inca o foaie din aluat (umplutura o realizezi amestecand toate ingredientele).

      1. TOATE ACESTEA?
        200 g zahar
        100 g stafide
        coaja rasa de la 1/2 portocala
        3 linguri lapte
        1 lingurita rom
        3 oua
        1 plic zahar vanilat IMI CER SCUZE CA VA TOT INTREB DAR E PRIMA DATA CAND VREAU SA O FAC SI VREAU SA-MI IASA BUNA !! MULTUMESC

  2. Foile nu trebuie sa creasca ca la pandispan. Din acest motiv se inteapa cu furculita, sa impiedicam cresterea. Aluatul este fraged, asa ca este normal sa se mai rupa. Daca pui in tava hartie de copt si lasi marginile mari pentru a scoate prajitura din tava, o vei putea taia foarte frumos, fara sa se rupa. 🙂

  3. F.F.buna reteta , am facut-o de multe ori si este perfecta.Un amanunt important ,iese mai bine cu branza de la piata decat cu cea din comert!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *