Mazare scazuta – de post

2 martie 2012Diva in Bucatarie

Mazare scazuta – de post. Mazare scazuta, reteta simpla si gustoasa. Reteta de mancare scazuta cu mazare proaspata si morcov. 

Mazare scazuta, reteta simpla si gustoasa. Reteta de mancare scazuta cu mazare proaspata si morcov. 

Mancare de post cu mazare. Reteta de mazare simpla, scazuta. 

Pentru reteta de mazare scazuta am folosit mazare proaspata. In functie de soiul acesteia timpul de fierbere poate fi diferit.

Daca folosesti mazare congelata vei avea nevoie de mai putin lichis si un timp mai mic de gatire.

Poti folosi si mazare conservata in borcan, cu aceeasi conditie de lichid mai putin si timp mic de fierbere.

Reteta de mazare scazuta poate fi mancata simpla, in perioada postului, dar o poti transforma si in garnitura.

Vei indragi aceasta reteta, iar eu iti las cateva motive:

  • 1. se face foarte usor
  • 2. ingredientele sunt simple si ieftine
  • 3. poti adauga si alte condimente: boia afumata sau cumbru
  • 4. daca ai supa concentrata de legume (folosind reteta de aici) reteta va iesi mult mai gustoasa.

Iti recomand sa folosesti ulei de masline, intalnit in dieta mediteraneeana, cea mai sanatoasa dieta din lume.

Daca ai nevoie de inspiratrie pentru alte retete de post iti las cateva sugestii:

Acum iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de mazare scazuta.

Ingrediente mazare scazuta, reteta de post:

(pentru 2 portii)

400 gr mazare proaspata
1 ceapa mare
1 ardei rosu
1 morcov
2-3 linguri ulei de masline
1 catel usturoi taiat pe jumatate
100 ml suc de rosii
1 lingura pasta de rosii
1 praf de cimbru uscat
1 frunza mica dafin
cateva frunze de menta
piper
sare
1/2 legatura marar proaspat

Cum se face reteta de mazare scazuta, reteta de post:

Am tocat ceapa si ardeiul cat mai fin. Morcovul l-am dat prin razatoare.

Am incins uleiul si am calit ceapa pana s-a inmuiat si era sticloasa.

In acest moment am pus morcovul si ardeiul peste ceapa. Am amestecat si le-am lasat pe foc pana cand s-au inmuiat si acestea.

Am adaugat mazarea in tigaie, catelul de usturoi dat prin presa, apoi pasta si sucul de rosii.

Am presarat o frunza mica de dafin (dar nu este obligatoriu), sare si piper proaspat macinat, apoi am turnat 250 ml apa fierbinte.

In cazul in care folosesti mazare congelata ai nevoie de 150 ml apa si se va fierbe in jur de 15 minute.

Am fiert totul la foc mediu, in jur de 25 minute, pana a scazut lichidul si mancarea avea o consistenta groasa.
Daca mazarea nu este fiarta pana scade lichidul, se mai adauga 100 ml apa si se continua fierberea pana la evaporarea lichidului.

Acest lucru se poate intampla doar la mazarea proaspata.

Servire mazare sacazuta, reteta de post:

Am luat de pe foc, am presarat mararul tocat, apoi am amestecat usor.

Miroase bine si si arata foarte bine!

O salata verde merge pefect langa aceasta mancare de mazare scazuta.

Pofta buna!

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. NU E BUNA DELOC .REGRET CA AM INCERCAT RETETA ASTA.PACAT DE LEGUMELE FOLOSITE SI TIMPUL PIERDUT .PAREREA MEA ESTE CA FOILE DE DAFIN, USTUROIUL SI CIMBRUL , NU AU CE CAUTA IN ACEASTA COMBINATIE…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *