Ardei umpluti de post. Ardei umpluti de post, cu orez si ciuperci. Reteta ardei umpluti de post. Ardei umpluti de post, reteta simpla si usoara. Mancare cu ardei umpluti de post.
Cum se fac ardeii umpluti de post? Reteta de post de ardei umpluti. Reteta vegana ardei umpluti. Ardei umpluti de post, reteta gustoasa si sanatoasa.
Reteta de ardei umpluti de post, cu orez si ciuperci, este simpla, gustoasa si usor de pregatit.
Pot fi serviti atat de pranz, cat si la cina, simpli sau avand alaturi crema (smantana vegetala) de orez/soia/ orez cu cocos.
In perioadele in care nu tineti post puteti sa folositi, dupa gust, iaurt grecesc sau smantana.
Imi plac ardeii umpluti si in varianta de dulce, dar parca cei de post au un farmec aparte.
Sunt convinsa ca reteta aceasta este si pe gustul persoanelor ce nu renunta in general la produsele de origine animala.
Mai multe retete cu mancare de post poti gasi daca apesi aici.
In general nu prea apuc sa refac pozele retelor vechi, pentru ca se termina rapid.
De data aceasta am pregatit ardei umpluti de post in varianta video, asa ca am scos cateva poze din video pentru a da o imagine noua retetei.
Sunt fan al acestei retete de ardei umpluti de post cu orez si ciuperci.
Nu folosesc suc de rosii/bulion in umplutura.
Umplutura mea ramane dulceaga, ajutorul fiind dat de ceapa si morcov, avand gust bun si aroma data de marar.
Daca vrei sa vezi cum se fac cei mai buni ardei umpluti de post cu orez si ciuperci iti las mai jos reteta explicata pas cu pas, dar si in format video.
INGREDIENTE:
6 ardei grasi rosii de marime medie/mare – 1.1 kg
220 g orez
500 g ciuperci champignon
3 cepe de marime medie- 250 g
1 morcov de marime medie
100 ml ulei
250 ml suc gros de rosii
7 g faina
1 lingurita varfuita sare
1 lingurita piper proaspat macinat
1 lingurita zahar
1 legatura marar verde
cateva fire patrunjel verde
1 frunza dafin
apa fierbinte
PREPARARE:
Pentru inceput m-am ocupat de legume. Am tocat ceapa marunt, am ras morcovul, apoi am curatat foarte bine bine ciupercile si le-am taiat in cuburi medii spre mici. Am tocat si mararul.
Intr-o tigaie incapatoare si adanca am incins 50 ml ulei, apoi am pus pus ceapa sa se caleasca. Am presarat jumatate de lingurita de sare si am sotat pana cand aceasta s-a inmuiat. Am scos 2 linguri din ceapa pentru a le folosi la sos.
Am adaugat morcovul ras si am continuat sa sotez inca 2 minute. Am daugat piper proaspat macinat si orezul spalat in prealabil. Am continuat sa calesc inca 2minute.
Separat, am incins restul de ulei si am calit ciupercile. Nu le-am pus peste orez pentru ca nu vreau ca acesta sa absoarba lichidul maroniu lasat de ciuperci.
Le-am lasat pe foc pana s-a evaporat apa si acestea s-au prajit.
Le-am pus peste orez, apoi am adaugat mararul tocat si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Intr-un bol am dizolvat faina cu putina apa. In sosul de rosii am pus ceapa calita pastrata, faina dizolvata, sare,zahar si piper macinat.
Am taiat un capac din ardei, cat mai aproape de coada, apoi am scos cotoarele si semintele.
Am umplut ardeii cu orez si ciuperci lasand aproximativ 1 cm spatiu pentru ca orezul sa se umfle.
Am acoperit fiecare ardei cu capacul scos, eliberat de cotor si seminte.
Am turnat pe fundul unei oale sosul de rosii, am pus o frunza de dafin, apoi am aranjat ardeii ce trebuie sa stea cat mai inghesuiti.
I-am acoperit cu apa fierbinte. Am pus o farfurie peste ei ca sa nu pluteasca.
I-am fiert 15 minute la foc mediu spre mic din momentul in care lichidul a inceput sa clocoteasca, apoi i-am copt 20 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Tare buni si aromati sunt acesti ardei umpluti cu orez si ciuperci!
Se fac foarte usor, asa ca sper ca ii veti incerca si voi.
Sa aveti pofta!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Comentarii
Cel rosu e al meu 😀
Ok!
Ardeii umpluti de post sunt preferatii mei.Pupici!
Mihaela si mie imi plac.
Sunt minunati,Deea ii adora!Pupici!
Multumesc Flory.
Super prezentare!
Mie imi place sosul! Tare gustos!
Multumesc Raluca.
Eu ador ardeii! Nu conteaza umplutura, pentru mine sunt in topul preferintelor! Arat super bine! Puup!
Multumesc Adela!
Arata tare bine ardeii!!!Yummy, ce pofta mi-ai facut!Pup!
Multumesc Licuta. Te pup
Foarte buni ptr postul care tocmai a inceput, dar si ptr noi astia mai pacatosi care nu il tin! Anu-i al meu ptr pranz! 🙂 Pupici
S-a facut! Pup
Minunati..bravo!!
Multumesc Rocsi.
Ce culori frumoase.
O primavara cu soare pe cer si in suflet!
Pup cu mare drag!
Maria iti multumesc din suflet! Iti doresc sa ai o primavara frumoasa si calda. Te pup cu drag!
Buna ziua,dar daca este de post de ce punem vin la ciuperci??Multumesc!
sunt zile cu dezlegare la vin.