Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice

26 februarie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice. Simpla, rapida, fina, delicioasa… nici eu nu stiu cate adjective sa ii mai atribui acestei prajituri realizata dupa o reteta a lui Gordon Ramsay.

Simpla, rapida, fina, delicioasa… nici eu nu stiu cate adjective sa ii mai atribui acestei prajituri realizata dupa o reteta a lui Gordon Ramsay.
Daca va plac citricele trebuie sa o incercati neaparat.

INGREDIENTE:

(Forma diam.22-24 CM)

6 oua mari
150 g zahar tos
100 g faina ( GR a folosit doar 75g)
1 lingurita praf de copt
600 g iaurt natural
coaja rasa de la 1 lamaie
sucul de la 1 lamaie
1 varf cutit sare

Pentru sirop citrice:
125 g zahar tos
125 ml apa
coaja rasa fin si sucul de la 1 lamaie
coaja rasa fin si sucul de la 1 portocala
1 lingurita apa de flori de portocal

PREPARARE:

Batem galbenusurile cu zaharul pana devin o crema spumoasa, deschisa la culoare. Incorporam pe rand faina amestecata cu praful de copt, apoi iaurtul.

Adaugam sucul si coaja de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare, ca pentru bezele, apoi le incorporam, amestecand usor, in compozitia cu iaurt.

Turnam amestecul intr-o forma cu peretii detasabili, cu diametrul de 22 -24 cm, pe care am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu hartie de copt, pe fundul acesteia. O coacem in cuptorul preancalzit la 190°C timp de 50-60 minute. Ii facem testul cu scobitoarea dupa caest interval si o mai coacem in jur de 10-15 minute daca este nevoie – eu am pus-o inca 10 minute la 180°C si am acoperit-o cu o folie de staniol dupa 20 de minute, pentru ca era deja rumenita.

Cat timp se coace prajitura pregatim siropul de citrice punand la fiert toate ingredientele pentru 5-7 minute.

Cand prajitura este coapta o lasam sa se raceasca in forma (se va lasa pentru ca are faina putina, dar nu fiti dezamagiti de acest lucru, gustul ei va fi cel care o sa va faca sa o iubiti), apoi o scoatem pe un platou si o insiropam usor, cu o lingura peste tot.

Minunata!!! Trebuie sa o incercati neaparat!!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nu stiu cum sunteti voi dar eu am si apucat s-o fac !!!! E de vis !! racoritoare si usoara, acruta si dulce si plina de arome !!!
    Multumesc mult , am si adoptat-o ca fiind una dintre preferate, mai ales ca am lamai in gradina. Va pup

  2. Buna, ma ajutati si pe mine cu o info? Apa de floare de portocal, de unde pot so procur? Unele incrediente ma sperie cand le vad in retete si mi ciuda cand nu ma si nu pot sa fac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *