Tort cu nuca insiropat

21 februarie 2012Diva in Bucatarie

Tort cu nuca insiropat. Intr-un vas amestecam ingredientele solide: nuca si biscuitii, faina, zaharul, praful de copt, scortisoara si fulgii de ciocolata.

Simplu, rapid si delicios! Imi place stilui lui Gordon Ramsay, imi place tot ce am incercat dupa retetele lui. M-am gandit ca acest desert minunat trebuie sa il incercati si voi, daca nu azi, cu siguranta in weekend. Lasati-va putin imaginatia sa lucreze si puneti aroma de scortisoara si cuisoare sa se imprieteneasca cu cea de portocale, intr-o singura lingurita. Nu-i asa ca v-a cucerit? Pe mine cu siguranta, definitiv!

INGREDINETE:
(tort cu diametrul de 18 cm)

Pentru blat:
120g nuci macinate
30 g biscuiti macinati fin
20 g faina
70 g zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita praf scortisoara
1 lingurita fulgi de ciocolata
3 oua
40 ml suc portocala
coaja de la 1/2 portocala
1 praf de sare

Pentru sirop:
60 g zahar
30 ml suc portocale
70 ml apa
1 baton scortisoara
2 cuisoare

Pentru topping:
30 g nuca tocata grosolan

PREPARARE:

Intr-un vas amestecam ingredientele solide: nuca si biscuitii, faina, zaharul, praful de copt, scortisoara si fulgii de ciocolata.

Amestecam galbenusurile cu coaja rasa si sucul de portocala. Separat, batem spuma tare, ca de bezea, albusurile cu un praf de sare. Turnam galbenusurile peste ingredientele solide, amestecam bine, apoi incorporam albusul batut spuma tare.

Turnam copozitia intr-o forma cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt, apoi o coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 minute.
Cat timp se coace tortul, pregatim siropul punand la fiert toate ingredientele. Vor fierbe in jur de 5 minute, pana se ingroasa putin siropul si se topeste zaharul. Il punem apoi sa se raceasca.

Cand tortul este gata, il scoatem din cuptor, ii facem proba cu scobitoarea sa verificam daca este copt, apoi il intepam cu scobitoarea sau un bat de bambus pentru frigarui, pe toata suprafata blatului. Punem nucile peste blat si turnam siropul racit, cat tortul este inca fierbinte. Il lasam sa se raceasca, apoi putem servi.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna!
    In tava in in care punem forma cu blatul la copt trebuie sa punem apa? Sau punem foma de copt pe gratarul aragazului?
    Multumesc!

    1. Siropul se toarna peste blatul copt, dupa ce il scoatem din cuptor si il intepam cu scobitoarea. Gaurile lasate de scobitoare inlesnesc insiroparea. Se toarna peste blat cat este inca in tava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *