RETETE RECENTE

TORT CU NUCA INSIROPAT

februarie 21, 2012 | CATEGORIA

Simplu, rapid si delicios! Imi place stilui lui Gordon Ramsay, imi place tot ce am incercat dupa retetele lui. M-am gandit ca acest desert minunat trebuie sa il incercati si voi, daca nu azi, cu siguranta in weekend. Lasati-va putin imaginatia sa lucreze si puneti aroma de scortisoara si cuisoare sa se imprieteneasca cu cea de portocale, intr-o singura lingurita. Nu-i asa ca v-a cucerit? Pe mine cu siguranta, definitiv!

INGREDINETE:
(tort cu diametrul de 18 cm)

Pentru blat:
120g nuci macinate
30 g biscuiti macinati fin
20 g faina
70 g zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita praf scortisoara
1 lingurita fulgi de ciocolata
3 oua
40 ml suc portocala
coaja de la 1/2 portocala
1 praf de sare

Pentru sirop:
60 g zahar
30 ml suc portocale
70 ml apa
1 baton scortisoara
2 cuisoare

Pentru topping:
30 g nuca tocata grosolan

PREPARARE:

Intr-un vas amestecam ingredientele solide: nuca si biscuitii, faina, zaharul, praful de copt, scortisoara si fulgii de ciocolata.

Amestecam galbenusurile cu coaja rasa si sucul de portocala. Separat, batem spuma tare, ca de bezea, albusurile cu un praf de sare. Turnam galbenusurile peste ingredientele solide, amestecam bine, apoi incorporam albusul batut spuma tare.

Turnam copozitia intr-o forma cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt, apoi o coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 minute.
Cat timp se coace tortul, pregatim siropul punand la fiert toate ingredientele. Vor fierbe in jur de 5 minute, pana se ingroasa putin siropul si se topeste zaharul. Il punem apoi sa se raceasca.

Cand tortul este gata, il scoatem din cuptor, ii facem proba cu scobitoarea sa verificam daca este copt, apoi il intepam cu scobitoarea sau un bat de bambus pentru frigarui, pe toata suprafata blatului. Punem nucile peste blat si turnam siropul racit, cat tortul este inca fierbinte. Il lasam sa se raceasca, apoi putem servi.

Pofta buna!

Comentarii

  • Super fain! Imi place combinatia de arome!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Raluca.

  • Gordon daaaaaaaaa

    e in lista mea , curind :)))))))

    arata bestial si e foarte buna, nu?

    • diva in bucatarie

      Alice, este fff bun! Trebuie incercat neaparat!

  • OMG!! doar i-am vazut titlu si ma gandeam ca zici de my preciousss chef 😉 Iubesc tortul asta!!! uffffff iar ma gandesc la el gordon, el tort 😉 Pupici

    • diva in bucatarie

      Antonina, cum spuneam tot ce am incercat de la el a iesit perfect!

  • Fara doar si poate am sa-l incerc!I love Gordon,se stieee!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Flory sigur o sa iti placa. Pup

  • Daca e cu alune, clar e preferatul meu!Arata minunat!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta. Te pup

  • flori

    la blat nu este zahar? ajung doar cele 60 g din sirop?

    • diva in bucatarie

      graba, bat-o vina! 70 g zahar

  • Foarte foarte bun si gustos ! Imi place tot ce e cu nuca ! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mirela.

  • cu siguranta delicios!

  • DiaMar bucataria galbena

    Nu iti este mila deloc de mine?Ce combinatii delicioase,si eu nu mai pot de pofta.Te pup!

  • roxana

    Daca este cu nuca nu lipsesc!!!

    • diva in bucatarie

      Rocsi si mie imi place mult nuca.

  • Elmira

    Este geniala combinatia, l-am facut de 2 ori in mai putin de 2 luni. 🙂

    • diva in bucatarie

      Elmira, si mie imi place ff mult!

  • Raluca

    de ce ma ispitesti?:-)
    suna foarte bineeeeeee!!!!!!!!!!!!!!

  • Ana

    Buna.. am facut acest tort dar nu prea a crescut desi am pus praf de copt.. în rest este foarte gustos

  • Iuliana

    Buna!
    In tava in in care punem forma cu blatul la copt trebuie sa punem apa? Sau punem foma de copt pe gratarul aragazului?
    Multumesc!

    • Siropul se toarna peste blatul copt, dupa ce il scoatem din cuptor si il intepam cu scobitoarea. Gaurile lasate de scobitoare inlesnesc insiroparea. Se toarna peste blat cat este inca in tava.

Dă-i un răspuns lui miremirc Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *