Ciuperci gratinate

16 februarie 2012Diva in Bucatarie

Ciuperci gratinate. Calim ceapa tocata marunt in unt si ulei de masline, cam 3-4 minute, pana devine moale si sticloasa.

INGREDIENTE:

300 g ciuperci champignon
1 ceapa mare
3-4 catei usturoi
2-3 cepe verzi
½ legatura patrunjel
50 g unt + 1 lingura ulei masline
70 g pesmet + 30 g pentru tapetare vas
3 oua
200 ml smantana
1 lingura cognac
1 lingura rasa amidon
110 g cascaval / mozzarella
sare
piper
cateva fire de patrunjel
1 lingura unt pentru uns vasul

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt in unt si ulei de masline, cam 3-4 minute, pana devine moale si sticloasa.

Adaugam ciupercile taiate felii, ceapa verde si usturoiul zdrobit. Calim totul inca 4 minute, amestecand din cand in cand. Asezonam cu sare si piper si amestecam.

Punem pesmetul peste ciuperci, amestecam pana se omogenizeaza si mai perpelim totul pe foc timp de 1-2 minute. Punem compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si pesmet, in prealabil.

Peste ciuperci turnam ouale batute si amestecate cu smantana, amidon, jumatate din cascavalul ras, cognac, sare, piper si patrunjel verde tocat. Restul de cascavla il presaram peste ciuperci.

Coacem ciupercile in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20 minute, sau pana incep sa se rumneasca usor.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am sa fac si eu , dar cred ca doar pentru mine, ai mei nu prea sunt cu ciupercile! Prezentarea e super ca de obicei!! Puup!

    1. Multumesc mult pentru atentionare!!! Am adaugat completarile necesare! Nu stiu unde mi-a fost capul cand am dat drumul la reteta!
      La mine cuptorul este electric – are ventilatie din toate directiile la 200°C.

  2. Numa ce le-am scos din cuptor! arata foarte bine si le folosesc ca garnitura la friptura de porc in sos de rosii cu usturoi! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *