Fondue de ciocolata

14 februarie 2012Diva in Bucatarie

Fondue de ciocolata. Daca amestecul este prea gros mai punem smantana, iar daca este prea lichid mai adaugam 50 g ciocolata topita.

INGREDIENTE:

300 g ciocolata (alegeti ce ciocolata va place!)
150 ml smantana pentru frisca
1 lingura cognac/lichior
cateva picaturi esenta de vanilie

Pentru servit:
capsune
ananas
portocale
mandarine
banane
cuburi de pandispan

PREPARARE:

Punem ciocolata la topit la baine-marie. Imediat cand incepe sa se topeasca, incorporam smantana pentru frisca, luam vasul de pe foc si adaugam cognacul/lichiorul si esenta de vanilie.
Daca amestecul este prea gros mai punem smantana, iar daca este prea lichid mai adaugam 50 g ciocolata topita.
Punem fondue-ul intr-un vas special care il mentine cald. Cu ajutorul betisoarelor speciale luam fructele si le introducem in ciocolata, apoi servim.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Licuta, l-am imprumutat de la prietena mea, special pentru aceasta reteta. Dar am vazut in benzinariile MOL la un moment dat. Vrei sa iti cumpar daca mai gasesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *